Corona in Torenerf

Op drie afdelingen van woonzorglocatie Torenerf (De Zorgcirkel) in Wormer zijn meerdere bewoners positief getest op het coronavirus. De getroffen afdelingen zijn geïsoleerd.

Uit voorzorg worden vandaag circa 50 medewerkers die op deze afdelingen hebben gewerkt, ter plaatse door de GGD getest.

Nadat meerdere bewoners klachten ontwikkelden is op maandag 5 oktober besloten over te gaan tot aangepaste verzorging op de drie afdelingen waar later de besmettingen zijn vastgesteld. Alle bewoners, die in dit geval allen een vorm van dementie hebben, houden de maximale vrijheid om zich binnen hun eigen afdeling vrij te bewegen. Alle medewerkers van de afdelingen dragen persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit een mondneusmasker, bril, schort en handschoenen. Dit blijft zo tot 10 dagen nadat alle cliënten klachtenvrij zijn.

Vanmiddag test de GGD bij Torenerf ongeveer 50 medewerkers die de afgelopen dagen op een van de afdelingen hebben gewerkt.

Burgemeester Judith Michel-De Jong van gemeente Wormerland zegt in het persbericht:

“Dit is iets waarvan je hoopt dat het niet gaat gebeuren. We staan voor een voldongen feit. Juist omdat het om kwetsbare mensen gaat, ben ik hier zeer bezorgd over. Ik heb nauw contact met De Zorgcirkel, die op dit moment de coördinatie ter plaatse in handen heeft. Inmiddels zijn de nodige maatregelen getroffen. Ik leef mee met de mensen die door het virus zijn getroffen en met hen die nog in onzekerheid leven of zij al dan niet zijn besmet. Ik wens hen heel veel sterkte toe.”

In de tussentijd is bezoek toegestaan, alhoewel De Zorgcirkel familie vraagt hier terughoudend in te zijn. Op de betrokken afdelingen gaat dit in overleg met de contactpersonen van de cliënten. Ook bezoekers dragen hier alle nodige persoonlijke beschermingsmiddelen; een mondneusmasker, handschoenen, een schort en een bril.

Op de overige afdelingen, waar geen besmettingen zijn, kunnen de bewoners ook bezoek blijven ontvangen en naar buiten. Wel dient bezoek zich te registreren, geen klachten te hebben en een mondneusmasker te dragen tijdens het gehele verblijf.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *