Crommenije deze zomer toch niet open, wordt “begin 2018”

Het plan om het buitenbad van de Crommenije deze zomer open te hebben is van de baan. Wethouder Jeroen Olthof streefde ondanks eerdere vertraging aanvankelijk wel naar een snelle opening.

Begin dit jaar ontstonden er problemen en ging de wethouder met de bouwer in overleg. Het resultaat is nu dat de opening – van het hele bad – pas in 2018 zal plaatsvinden.

UPDATE: een tijdelijke eerdere opening zou € 600.000 kosten, de opening is voor “begin 2018” voorzien.

Olthof zegt in het persbericht van de gemeente dat een zomeropening van alleen het buitenbad te veel zou kosten omdat het zwembadterrein nog een bouwput is.

“Om de situatie veilig te maken voor zwemmers én mensen die op het bouwterrein werken moeten dan forse extra kosten worden gemaakt. Denk daarbij aan tijdelijke kleedkamers, toiletten en douches. Als je dat meeneemt is er te weinig meerwaarde voor zwemmers.”

Het 50-meter buitenbad kan wel af zijn in de zomer van 2017 volgens Olfhof, maar zonder terras, ondiepe baden en overige buitenbaden. Het 50-meterbad ligt midden op de bouwplaats waardoor het bad moet worden omheind. Ook zou er een nieuwe tijdelijke toegang moeten komen aan de Rosariumlaan waarvoor bomen gekapt zouden moeten worden.

De sanering van de bodem was “onvoorzien” aldus de wethouder, er was meer versteviging nodig om het gebouw goed te kunnen ondersteunen. Ook het slechte weer zou het grondwerk hebben vertraagd: op 30 dagen kon niet gewerkt worden.

De foto is een screenshot uit de laatste drone-video van de Crommenije die op 18 maart door het Zaanse (!) Square Eyes online is gezet.

Hier vind je ons dossier over de Crommenije 

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Hans

  De wethouder heeft de realiteit weer onder ogen gezien, waar hij voorheen mbt dit topic zich liet leiden door whisfull thinking. Wie enig zicht heeft op de vorderingen van de bouw van het zwembad was het allang duidelijk dat een deadline voor deze zomer een fabeltje was. De vraag is wat ie met deze luchtfietserij wilde bereiken. Het resultaat nu is dat ie z’n geloofwaardigheid heeft aangetast

 • Slecht weer!
  En huppa, daar gaat de Speedo weer de kast in.

 • vaartje197

  en het wordt natuurlijk een paar miljoen duurder, maar daar komen ze later pas achter.

 • Alie van Harten

  Het geld dat nu niet extra gebruikt wordt kan dan mooi gebruikt worden om het een super zwembad te laten worden.

 • Jurgen von S.

  Dat er voor een tijdelijke ingang bomen gekapt moeten worden is een kul argument als ik de bekendmakingen van deze week lees (https://www.zaanstad.nl/mozard/document/docnr/2950678). Hierin staat dat er rond het zwembad 99 bomen gekapt en herplant gaan worden.

 • manzonderhoed

  Wat verrassend. Dat zou je niet zeggen als je die ongelooflijke bouwput ziet. Dit bewijst weer eens hoe gemeente Zaanstad betrokken is. Iedere halve gare kon maanden geleden al zien dat een opening in 2017 niet kon gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *