Het plan om het buitenbad van de Crommenije deze zomer open te hebben is van de baan. Wethouder Jeroen Olthof streefde ondanks eerdere vertraging aanvankelijk wel naar een snelle opening.

Begin dit jaar ontstonden er problemen en ging de wethouder met de bouwer in overleg. Het resultaat is nu dat de opening – van het hele bad – pas in 2018 zal plaatsvinden.

UPDATE: een tijdelijke eerdere opening zou € 600.000 kosten, de opening is voor “begin 2018” voorzien.

Olthof zegt in het persbericht van de gemeente dat een zomeropening van alleen het buitenbad te veel zou kosten omdat het zwembadterrein nog een bouwput is.

“Om de situatie veilig te maken voor zwemmers én mensen die op het bouwterrein werken moeten dan forse extra kosten worden gemaakt. Denk daarbij aan tijdelijke kleedkamers, toiletten en douches. Als je dat meeneemt is er te weinig meerwaarde voor zwemmers.”

Het 50-meter buitenbad kan wel af zijn in de zomer van 2017 volgens Olfhof, maar zonder terras, ondiepe baden en overige buitenbaden. Het 50-meterbad ligt midden op de bouwplaats waardoor het bad moet worden omheind. Ook zou er een nieuwe tijdelijke toegang moeten komen aan de Rosariumlaan waarvoor bomen gekapt zouden moeten worden.

De sanering van de bodem was “onvoorzien” aldus de wethouder, er was meer versteviging nodig om het gebouw goed te kunnen ondersteunen. Ook het slechte weer zou het grondwerk hebben vertraagd: op 30 dagen kon niet gewerkt worden.

De foto is een screenshot uit de laatste drone-video van de Crommenije die op 18 maart door het Zaanse (!) Square Eyes online is gezet.

Hier vind je ons dossier over de Crommenije