Crommenije later open… en € 350.000 duurder

Een nieuwe tegenvaller bij De Crommenije: het zwembad gaat niet alleen later dan gepland open, het gaat waarschijnlijk ook nog eens € 350.000 meer kosten dan begroot.

In 2016 was het budget al van € 11,2 miljoen naar € 12,2 miljoen verhoogd omdat voor het eerste bedrag geen bouwer kon worden gevonden.

De totale kosten lopen nu op naar ruim € 12,5 miljoen. De reden is volgens de gemeente Zaanstad dat er “niet voorziene complicaties” zijn opgetreden.

De opening van het hele complex is nu gepland voor begin 2018. Dat is een jaar later dan aanvankelijk werd voorzien. Ook de opening van het buitenbad voor deze zomer werd niet gehaald.

Lees hier ons volledige Crommenije-dossier. In februari kwamen de eerste berichten naar buiten dat het bad later klaar zijn en misschien duurder uit zou vallen. Beide dus.

Foto is een screenshot van de video van Square Eyes die ze op 8 april op YouTube zetten.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Erik Schaap

  Ik zou die openingszin nog één keer overlezen. Of niet natuurlijk.

 • Erik Schaap

  Hoe plaats je hier een smiley?

 • Rein Wasscher

  Ondeskundigheid aannemer, of gemeente? Wat kunnen nu onvoorziene complicaties zijn, je bereidt je werk voor, doet bodemonderzoek, kijkt naar het grondwaterpeil, je schat een percentage risico in en houdt rekening met onwerkbaar weer. De gemeente kiest een ervaren en deskundig aannemer, welke complicaties kunnen er dan optreden? Planning waar noets van deugt. Het zal met mijn eerste opmerking te maken hebben.

 • Siem

  Het is voor mij geen verrassing meer.
  Zaaneiland zou 500.000,00 gulden kosten opruimen vervuilde grond werd 25 miljoen, Plan Forbo ging gedeeltelijk niet door koste 200 miljoen. Als het Zaantheater meer zou gaan kosten ging de toenmalige wethouder haar hoed op eten, denk niet dat ze dat heeft gedaan het kosten 4 miljoen meer.enz, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *