Cube of Truth op Gedempte Gracht: vega-demo

Geen demonstratie van innovatieve frisdrankjes, nieuwe hapjes, net ontwikkelde snacks of geinige reepjes op de Gedempte Gracht op zaterdagmiddag.

Wel een demonstratie – maar dan van beelden, en niet van erg fijne beelden.

Onder het motto TRUTH werd een stille demonstratie voor de rechten van dieren gehouden op het plein voor de Zara. In het zwart geklede demonstranten, met een masker en meestal een capuchon, lieten vanuit zwarte dozen filmpjes aan de voorbijgangers zien. Zo zeggen ze het zelf:

“De Cube of Truth is een vredige en statische demonstratie die neigt naar een kunst vertoning. Deze demonstratie opereert op een gestructureerde manier die de aandacht van het publiek trekt; we proberen omstanders naar een veganistische conclusie te leiden door een combinatie van beelden van lokale standaard praktijken en conversaties met een op een waarden gebaseerde sales benadering.

Er wordt voor maskers, borden en outreach literatuur gezorgd. Zwarte bovenkleding die geschikt is voor het weer is essentieel.”

Getoond werden filmpjes van de bio-industrie. Op een van de websites van Code of Truth zijn die ook te zien en te downloaden. De organisatie duikt overal in Nederland op, maar ook in België en Engeland.

De foto werd gemaakt door Erik Esteie. Elke dag maakt hij een Zaanse foto, de afgelopen week ook van De Zaag, de Sinterklaastent op de Burcht, de nieuwe pizza op de Rozengracht, de appartementen in De Kade, en werk aan De Buiging en De Makelaar.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *