Cultuurcluster II (pop-up-poppodium op Figaro-locatie)

Pop-up-poppodium. Pop-up-poppodium. Pop-up-poppodium.

Wij kunnen het woord niet vaak genoeg horen. Terwijl we vanavond pas voor het eerst hoorden. Het klinkt ons als muziek in de oren: pop-up-poppodium pop-up-poppodium pop-up-poppodium…

Cultuur-wethouder Sanna Munnikendam (D66) vertelde het Zaans Beraad dat het college de mogelijkheid onderzoekt om op het Figaro-terrein waar het Cultuurcluster had moeten komen een tijdelijk (pop-up) poppodium te bouwen waar Podium De Flux in kan trekken.

Doordat het Cultuurcluster niet doorgaat, komen sommige instellingen die daar een plek hadden moeten krijgen in de problemen. De Flux is daar het duidelijkste voorbeeld van.

Tijdens het Zaans Beraad waarin de coalitieplannen werden ‘besproken’ (POV en DZ hadden er zo genoeg van dat ze halverwege vertrokken) kwam het cluster af en toe langs. De PVV opperde de innovatieve gedachte om een commerciële partij te vragen voor de bouw en exploitatie terwijl Patrick Zoomermeijer van de SP het nog bonter maakte door te stellen dat “de democratie had gezegevierd” door via het referendum een stokje voor het cultuurhuis te steken. Fout Zoomermeijer! Het vereiste percentage van 30 procent tegen werd bij lange na niet gehaald… het was een ongeldig referendum. De democratie had gezegevierd als de raad daaruit de conclusie had getrokken dat het besluit dus niet had moeten worden ingetrokken…

Deel dit artikel:

10 reacties op Cultuurcluster II (pop-up-poppodium op Figaro-locatie)

 1. Rob schreef:

  Zo gaat iedereen met het referendum aan de haal en nemen gekozen volksvertegenwoordigers hun eigen verantwoording niet meer ..

 2. Rick schreef:

  Ooh gaan we nou achteraf nog ff lopen zeiken omdat je achteraf als media toch op een of andere manier te kort komt.
  Jammer dat je op deze manier toch nog je gram wil halen over de rug van een ander.

 3. Waarom nou toch eerst een tijdelijk (?) poppodium op dat terrein i.p.v. meteen te starten met een definitief poppodium in het voormalige PTT gebouw aan de Krimp? Lijkt me er uitstekend (en veel goedkoper) voor geschikt (te maken).
  Dan zou dat museum “over Holland” (waar Zaandam zo graag toeristen mee wil trekken) op de Figaro lokatie kunnen, eventueel te combineren met het MuMoZa (dat Jan De Bruin zo graag wil) en een congrescentrum (voor DZ). Daar zijn vast wel sponsors, investeerders en (veel meer) bezoekers voor te vinden…
  Of is het een slinkse plan om er uiteindelijk toch een cultuurcluster te realiseren?

 4. Fred van Gelderen schreef:

  Ik moet éigenlijk meteen denken – vanuit m’n gevoel dan hè als Zaankanter ok waarskainlek – an: PopperdePop. Dus niét te verwarre met Ópperdepop. Det dan weer niet. Of wel. Tis maar hoe jut ziet.

  • Zaanse Jan schreef:

   omdat Inverdan eigenlijk Opperdan had moeten heten, lijkt mij Popperdan dan weer een mooie naam voor dat nieuwe popuppoppodium.

 5. joop tralala schreef:

  Het hele gebeuren wordt zo langzaam aan een Plopperdeplop komedie.

 6. Patrick schreef:

  https://www.deorkaan.nl/handtekeningenactie-tegen-cultuurcluster-groot-succes/

  Zelfs Jan de Bruin is voor! Hij zegt het zelf in het filmpje.

 7. Bjorn schreef:

  Misschien een functioneel tijdelijk maar toch aantrekkelijk gebouw van zeecontainers zoals deze?: http://sponge.nl/project/creative-cargo-2/

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *