Czaar Peterstraat één- of tweerichtingsverkeer?

In 2014 was de Czaar Peterstraat in Zaandam nog éénrichtingsverkeer. Het verbod om de straat vanaf de Wilhelminabrug in te rijden werd weliswaar massaal genegeerd, maar het bord stond er wel.

Enkele maanden geleden werden de borden afgedekt zodat er ‘legaal’ door de straat van oost naar west kon worden gereden. Het leverde betere doorstroming op maar soms ook vastlopend verkeer in de Russische Buurt, vooral op de Hogendijk.

Maar het bord met het inrijverbod (hoek Czaar Peterstraat / Zilverpadsteeg) is terug. Opnieuw mag je de straat niet in met de auto vanaf de kant van Vomar.

En opnieuw wordt het massaal genegeerd. Het ziet er trouwens niet naar uit dat er veel boetes uitgedeeld worden. De overtredingen spelen zich zo ongeveer voor de deur van het politiebureau af, maar daar maakt men zich om de illegale inrijders niet druk.

czaar peterstraat 2015b

czaar peterstraat 2015

In januari 2016 is het trouwens uit de pret. Dan komt er aan het begin van de straat een verzinkbare paal, zogenaamde ‘pollers’, die overdag tussen 12:00 en 18:00 uur en op koopavonden tot 21 uur omhoog gaan.

autoluw

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *