D66 heeft buik vol van Coentunnel-problemen

Zo’n 30 keer per week staat het verkeer voor de Coentunnel stil. De oorzaak is vrijwel altijd hetzelfde: een te hoge vrachtauto probeert de tunnel in de rijden, seinen gaan op rood, slagbomen naar beneden.

De onverlaat wordt door de speciale hulpdienst van het traject gehaald en krijgt een fikse boete. Vaak is de zaak weer vrij in 20 minuten, maar het oponthoud voor automobilisten kan oplopen tot een uur of meer.

D66 wil dat de gemeente Amsterdam bij Rijkswaterstaat, Prorail en NS om de problemen op te lossen (ook voor de Schipholtunnel). “Al die stremmingen zijn veelal loos alarm en ze komen veel te vaak voor” volgens het Amsterdamse D66-raadslid Bart Vink in Metro. “Dertig keer per week oponthoud bij de Coentunnel door een vrachtwagen is niet te doen”.

Hieronder een selectie van Coentunnel-tweets:

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wanneer is het nou eens klaar met die klote coentunnel rijkswaterstaat verdomme , vandaag maar weer via de A9 omgereden om uiteindelijk in Zaandam te komen. Het stond weer eens muurvast rond Amsterdam aan alle kanten. Wat een ergenis. Als koerier die een vaste route moet rijden en op tijd één groot drama….
    En ook nog eens onbegrijpelijk dat de linker tunnelbaan vanuit ring noord richting Schiphol tijdens de spits dicht staat of ben ik nou “DOM” Rijkswaterstaat ? Hoopt ook zo lekker op ….. Nou er word hard gewerkt en met verstand daar, maar niet heus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *