Dam tot Dam gaat ‘vooralsnog’ door

Vooralsnog gaan de Dam tot Dam evenementen door: Wandeltocht, Damloop by night, Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Damloop.

Maar als dat het geval is, wel met aanpassingen zoals een kleiner aantal deelnemers. Met 83.000 sporters en een kwart miljoen bezoekers is DtD ‘het grootste sportieve weekend van Nederland’ aldus de organisatie.

Dat schrijft Le Champion, de organisator van het evenement op haar website.

De evenementen zijn gepland in het weekend van 19 en 20 september, tot 1 september mogen in Nederland geen evenementen worden georganiseerd. Le Champion gaat voor doorgaan, maar:

“We houden we er rekening mee dat er aanpassingen nodig zullen zijn. Wij doen er op dit moment alles aan om tot een creatieve oplossing te komen, zodat het Dam tot Dam Weekend op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden. Er wordt daarbij gekeken naar alle aspecten van het evenement: van het vervoer tot en met de verzorging langs het parcours en van de inrichting van de start tot en met de spreiding van deelnemers. Een kleiner aantal deelnemers behoort tot de mogelijkheden.”

De inschrijving is inmiddels geopend, maar wie geen lid is van Le Champion is het inschrijfgeld kwijt als het evenement niet doorgaat:

“Leden van Le Champion kunnen hun inschrijving inclusief eventueel bestelde extra’s kosteloos annuleren t/m 11 augustus. Niet-leden van Le Champion kunnen de inschrijving helaas niet annuleren.”

Deelname aan de Dam tot Damloop kost € 28. De Damloop by night kost € 30,50. De inschrifkosten voor de wandeltochten variëren tussen de € 9,50 en € 15,50. Meedoen aan de Fietsclassic kost tussen de € 13,95 en € 20.

Bedrijven die zich hebben ingeschreven voor de Businessloop kunnen ook annuleren t/m 11 augustus: Tot 15 juni wordt er 10% administratiekosten in rekening gebracht, daarna 50%. Na 11 augustus 2020 vindt er geen restitutie meer plaats. Deze regeling geldt ook voor ‘goede doelen’.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Wouter Verkleij

  Onverantwoord.

 • frenk van heeswijk

  Het is een leuk verdienmodel, maar.., of daarom.. respectloos. Dit stinkt aan alle kanten…

 • frenk van heeswijk

  Volgend jaar de ‘Pest-, en Lepraloop.., koop uw kaartjes bij de kassa…

 • Jaap Meeuwsen

  Verdienmodel, respectloos,weet niet of je het nou zo moet noemen,dan kun je alle feestjes wel afkeuren op dit moment, maar wel heel onverstandig natuurlijk om er nu al vanuit te gaan dat al dit soort evenementen vanaf 1 september weer gewoon door kunnen gaan.
  Zonde van het werk dat er vooraf ingestoken moet worden.
  Of het zijn rasoptimisten die in de toekomst kunnen kijken ?

 • Ria van Lammeren

  Hoe erg is het om 1 jaar over te slaan?

 • Dick Marinus Sr

  Zou dit kenneijk op geld beluste setje non-valeurs nou echt denken dat hiervoor nog vrijwillgers te porren zijn?

 • Tineke de Jong

  Kunnen we vanwege de Corona de aankomende tijd misschien sommige sportevenementen anders organiseren? Zoals de Dam tot Dam: je rent die dag, waar je ook bent, in ieder geval 16,1 km. En je stuurt het bewijsje dat je dat gelopen hebt naar Le Champion en Le Champion stuurt je de medaille dan toe. Bewijsje: op loop-apps zie je op kaart waar je gelopen hebt, en hoever en hoe snel. Dat kaartje met de afstand van 16,1 km Is dan het bewijs. Zo kunnen we deze lopen toch doen. Het is anders, maar toch heb je het idee dat je allemaal die dag ermee bezig bent. En het wedstrijdelement kan er zo ook in blijven.

 • André van Beveren

  Inderdaad, onverantwoord. Dit ‘griepje’ heeft een heel lange uitwerking. Vermoedelijk is de pandemie zelfs eind van het jaar nog niet uitgewoed, want…. Het kan nog terugkomen ook hé; bang voor een tweede golf? Ja, het kan.

 • M.Pool

  Slapen we nu allemaal? Dit virus verdwijnt niet zomaar, misschien als er een vaccin is dat het leven weer een beetje normaal wordt.

 • Jaap Meeuwsen

  M.Pool, of dit virus niet zomaar verdwijnt weet niemand, ook de deskundigen niet.
  Zou kunnen zou niet kunnen.

 • Yolanda Kemper

  Ik zou het niet door laten gaan. Want hoe kan je met zoveel mensen wandelen met 1,5 meter er tussen. Want na 1 september zijn we nog niet af van de 1,5 meter mentaliteit. En dan denken ze dat zo grote wandeltocht en zo grote evenement door te laten gaan. Mensen gaan nu inschrijven en puntje bepaaltje gaat het niet door. En dan maar afwachten of je inschrijfgeld terug krijgt. Bij verschillende wandeltochten die al niet door zijn gegaan inschrijfgeld kwijt omdat er al wel kosten zijn gemaakt. Het geld ben je kwijt. En verleden jaar was het al een drama met de dam tot dam loop dat een heleboel mensen niet meer mochten starten en hoe is dat afgelopen met hun inschrijfgeld. Le champion ik zou het niet door laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *