De 18 van de VVD Zaanstad: van Onclin t/m Straat

De VVD gaat de verkiezingen in met 18 kandidaten onder aanvoering van Stephanie Onclin.

Zittende raadsleden Tjeerd Rienstra (3e) en Annemarie van Nieuwamerongen (5e) moeten Fidel Lopes (2e, sinds kort steunraadslid) en Jovana Blazevska (4e) voor laten gaan.

Op de 10e plek staat oud-wethouder Gerard Ram. Dat is normaal gesproken een onverkiesbare plek (de VVD behaalde 6 zetels in 2018 en werd de grootste partij) maar er bestaat nog steeds zoiets als voorkeurstemmen.

Als de VVD dat kunstje uit 2018 herhaalt (en geen afscheidingen krijgt) zou de partij zeker één wethouder (en misschien wel twee net als in 2018) kunnen krijgen. De nrs. 6 t/m 8 (Casper Davelaar, Marius Rietdijk en fractieassistent Anès Weerden) maken dan ook een kans.

Huidig steunfractielid Harm-Jan Egberts staat 13e, oud-wethouder Dennis Straat is lijstduwer (18e). Ook oudgedienden als Judith Schouten (14), Jan ter Wisscha (15e) en Els Veenis-Kaak (16e) staan in het rechterrijtje.

Raadslid Rina Schenk (zie reacties) staat niet op de lijst.

Stephanie Onclin:

“Deze kandidatenlijst vormt samen met het verkiezingsprogramma, welke ook vorige week is gepubliceerd, een goede basis om goed te houden wat goed is en aan te pakken wat nodig is. We hebben een goede mix van leeftijden en achtergronden en zitten met deze kandidaten in de haarvaten van de wijken en dorpen van Zaanstad. Dit team geeft heel veel vertrouwen om de verkiezingen mee in te gaan”.

Boven: Marius Rietdijk, de schoenen van Dennis Straat en Tjeerd Rienstra (bovenste rij), midden: Jovana Blazevska, lijsttrekker Stephanie Onclin en Fidel Lopez; onder Casper Davelaar, Gerard Ram, Annemarie van Nieuwamerongen en Harm-Jan Egberts.

Onder alle kandidaten.

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *