De best bekeken Orkaan-video’s van 2020: de jaren ’70, blote billen, hamsteren…

2020. Een jaar om nooit te vergeten. En een jaar om snel te vergeten. Een jaar waarin alles anders werd. Lege winkelstraten en rijen voor de Aldi, niet meer uit eten maar afhalen en bezorgen, thuisonderwijs en thuiswerken, anderhalvemeter-samenleving en mondkapjesplicht, bioscopen en theaters dicht, besmettingen, IC-opnames…

Corona-nieuws scoort hoog in 2020. De Orkaan kijkt terug. Met de meest gelezen berichten dit jaar, de best bekeken video’s, de foto’s van lezers en onszelf die het vaakst werden bekeken. En we vroeger 10 fotografen hoe ze 2020 zagen.

Vandaag: de tien video’s die het vaakst zijn bekeken, dat betekent meer dan 10.000 voor de best bekeken video (alleen volwassenen) tot zo’n 3.500 keer voor nummer 10. Eén pre-coronafilmpje, vijf historische films (wel met corona-linkje), drie echte corona-video’s en een 112-topper…

1. Blote billenduik in het Twiske, een ’traditional’ die van YouTube een leeftijdsbeperking kreeg en op Facebook helemaal niet vertoond mag worden. Kijken dus!

2. Markt Zaandam 1976, historische films van Egon Blaes gedigitaliseerd en opnieuw gemonteerd. De context is wel corona: toen de film werd getoond (maart), was er door de coronamaatregelen geen markt.

3. Nog een historisch filmpje: station Zaandam in de jaren zeventig. Uit dezelfde serie.

4. Lege schappen, hamsteren bij de Dirk…

5. De Westzijde in 1976, toen druk, in 2020 een stuk rustiger…

6. Black Friday Aldi Zaandam, ingezonden filmpje van lezer…

7. Zaan, Hogendijk & Dam, jaren zeventig, auto’s op de Dam…

8. Molukkers Wormerveer zwaaien RMS-vlag – niet geheel volgens coronaregels, filmpje van Orkaan-lezer

9. Gedempte Gracht, Zaandam in de jaren zeventig…

10. Ravage in Oostzaan, Ram Van!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *