De Boer en Van Otterloo blijven in raad, nieuwe partij: ‘VVD Zaanstreek’

Simone van Otterloo en Marianne de Boer zijn door de andere VVD-leden uit de raadsfractie gezet. Zij blijven echter in de gemeenteraad zitten en beginnen een nieuwe partij ‘VVD Zaanstad’, en gaan “constructief oppositie voeren met een rechts liberaal geluid.”

De coalitie heeft haar meerderheid verloren, VVD-wethouders Gerard Ram en Hans Krieger zijn afgetreden. Met een nieuwe oppositiepartij moet de coalitie op zoek naar een nieuwe meerderheid.

De Boer en Van Otterloo hebben de beslissing met ‘verbijstering’ vernomen en concluderen dat bestuur en fractie problemen liever in de doofpot stopt dan oplost: “Het ontbreekt aan elke vorm van kritische zelfreflectie”.

De verklaring van De Boer en Van Otterloo:

“Hedenavond hebben de dames Van Otterloo en De Boer bij monde van Mevrouw Onclin vernomen dat zij niet langer van dezelfde fractie deel uitmaken.

Zij werden verweten dat zij de voorbeelden en voorvallen zoals genoemd in hun brief aan het bestuur van 23 juni jongstleden niet hadden mogen noemen. Met andere woorden deze zaken hadden in de doofpot gemoeten volgens Mevrouw Onclin en de overige leden van de VVD Zaanstad fractie. Wij hebben hier met verbijstering kennis van genomen. Het ontbreekt aan elke vorm van kritische zelfreflectie en kritische houding jegens gedragingen van de heer Ram die niet in overeenstemming zijn met zoals je van een bestuurder zou mogen verwachten. Wij betreuren dat het bestuur van VVD Zaanstad zich achter dit standpunt schaart.

Mevrouw de Boer en Mevrouw van Otterloo zullen verder gaan als zelfstandige fractie, vooralsnog als VVD Zaanstreek, en zullen de resterende periode constructief oppositie voeren met een rechts liberaal geluid.”

Met die naam gaan De Boer en Van Otterloo waarschijnlijk in de problemen komen, hij lijkt te sterk op VVD en kan daardoor voor verwarring zorgen. Wij tippen Zaanstad Liberaal.

UPDATE: het wordt Liberaal Zaanstad.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Peter Blokker

  Zo is het als je het ergens niet mee eens bent met je partij begin je gewoon een nieuwe partij, als dat zo doorgaat hebben we in 2030 ongeveer 250 partijen waaruit we kunnen kiezen, het enige nadeel daarvan is dat je geen regering of gemeenteraden meer hebt,want niemand is het dan meer met elkaar eens.het wordt tijd dat een stem van de partij blijft en niet van een persoon.

 • Jaap Spaander

  Tja, Gerard Ram blokkeerde mij op Twitter al omdat ik een kritische tweet stuurde. Dat twee fractiegenoten zich niet door hem laten ‘blokkeren’ siert deze dames!

  Wiens belang heeft Gerard nu eigenlijk gediend?

  • Ton van Harlingen

   Wat drijft Gerard? De oorspronkelijke liberalen waren meestal vrijzinnig protestants christelijk. Die wisten nog wel dat met het woord ‘wet’ Christus werd bedoeld. Dat werkte zuiverend. Maar bij wethouder Ram is dat niet meer het geval; hij is wat dat betreft on-wet-end. Seculiere politici worden meestal gedreven door angsten, wanen en begeerten. Vooral de begeerte is in het geding. Kaïn, die de allereerste stadsbestuurder was, pleegde ook de allereerste moord als gevolg van begeerte. De filosoof René Girard heeft daar verhelderend over geschreven. Zie ook de “Mimetische Begeerte”.

 • Aldert van Weery

  Resume; mevr de Boer gaat als voorzitter akkoord met de coalitie,
  Daarna wordt ze intern van haar functie gehaald en gaat ze d’r gelijk halen door het op de persoon te spelen = een vies spelletje.
  Vervolgens doodleuk blijven zitten in de raad en dan de wethouder verwijten dat ‘ie uit is op het vasthouden van z’n baan?
  En tot slot doodleuk de naam VVD blijven gebruiken, wat een gotspe

 • Ellie Grapendaal

  Goed dat deze dames hun liberale rug recht houden.
  De kiezers hebben gestemd op een rechts liberale partij.
  En als de VVD koers niet meer klopt met de beloftes moet je aan de bel trekken.
  Echter bij de VVD Zaanstad hebben en tolereren ze blijkbaar geen bel, wel hebben ze een grote bezem krijg ik de indruk.
  Maar dan heb je ook een groot tapijt nodig.
  Wethouder Ram meegemaakt als dominante nare man die overal met zijn hoofd op de voorgrond moet.
  Veel geblaat, weinig inhoud .
  Deze man mist een moraal kompas. Hij zal met zijn dronken kop je kind aanrijden…
  En dan lees ik ook nog in een bericht van de VVD dat zij er na diverse gesprekken niet uit zijn gekomen.
  Ik als VVD lid vraag mij af welke gesprekken en waarom weten wij van niets?

  • Peter Blokker

   waarom weten wij van niets? nou dat zal ik u zeggen, omdat vooral bij de VVD ( Vereniging Van Dementen) het merendeel in het bekende achterkamertje gebeurd, ja en dan hoor je niets hé.

   • De Orkaan

    Wij vinden dit een stompzinnige reactie en vinden ook dat schelden een teken van onmacht is en vooral gebruikt wordt bij gebrek aan echte argumenten.

 • Jonathan van der Sluis

  En het is geworden…”Liberaal Zaanstad”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *