De D66-lijst: bekende namen, afvallers en lijstduwer

Naast lijsttrekker/wethouder Sanna Munnikendam staan ook de huidige D66-raadsleden Flip Hoedemaeker (2), Jan de Vries (1) en fractievoorzitter Martin Hoek (4) op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Het huidige raadslid Murat Baylan is niet verkiesbaar terwijl ook Bahar Palabiyik die onlangs wegens ziekte werd vervangen door Anton Grandiek niet op de lijst staat. Grandiek zelf staat 12e (dus onverkiesbaar).

Baylan en Palabiyik werden in 2014 net als Jan de Vries met voorkeurstemmen gekozen en drukten daarmee Martin Hoek, Wouter Zorg en Flip Hoedemaeker uit de fractie. Martin Hoek kwam alsnog in de raad toen Gemma Kwantes terugtrad, Hoedemaeker verving in september Sanna Munnikendam die wethouder werd.

D66 heeft ook een lijstduwer (eentje maar, niet 7 zoals bij de VVD): oud-wethouder Dick Emmer. Die staat dus wel op de lijst (nr. 15) terwijl het duidelijk is dat hij niet in de raad wil.

De volledige lijst:

1 Sanna Munnikendam (lijsttrekker)
2 Flip Hoedemaeker
3 Jan de Vries
4 Martin Hoek
5 Michel Feeke
6 Ali Seklem
7 Rob Karst
8 Richard van Slooten
9 Jeroen van der Tol
10 Egbert Jan Kroes
11 Carline de Boer
12 Anton Grandiek
13 Ilse Zaal
14 Linda Schaap
15 Dick Emmer

In Wormerland gaat D66 in 2018 ook weer meedoen met de raadsverkiezingen, de partij heeft nu geen zetels in die gemeente.

In Oostzaan wordt wethouder Siefko Julius lijsttrekker.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *