Vanaf 12.00 uur 1 juni mogen de terrassen weer open en op de Dam willen ze dat weten ook. De afgelopen dagen is er hard doorgewerkt om het plein tot één groot terras om te toveren.

Van Zaanstad mogen bestaande terrassen 50 procent groter worden terwijl ook horecazaken zonder terrasvergunning een terras voor hun zaak mogen inrichten als daar ruimte voor is.

Op de Dam in Zaandam worden lijnen getrokken voor looproutes, tijdelijke lichtbalken aangebracht en nieuwe stoelen en tafels neergezet.

De fietsenrekken tegenover de Hogendijk zijn verwijderd waardoor ook daar een terras is ingericht. Bij ’t Dammetje (al jaren leeg) en Bab Touma (gesloten) geen terras maar bij het nieuwe Pancho’s (vroeger Kyra’s) dat verbouwd wordt mogen de buren de ruimte gebruiken.

De afgelopen dagen leek de Dam overigens meer op een parkeerplaats dan op een terras blijkt uit het filmpje dat we vrijdagmiddag maakten. Maar op 1 juni om 12.00 ziet alles er anders uit…

Om te zorgen dat het niet uit de hand loopt en geen kermis op de Dam wordt, zal handhaving ter plekke controles uitvoeren.