De Fabriek presenteert: Een dag vol Oscar-genomineerde films

De Oscaruitreiking komt er weer aan! Na een jaar lockdown zet filmtheater De Fabriek een succesvolle nieuwe traditie weer voort: een dag voor de uitreiking van de gouden beeldjes, op zaterdag 26 maart, is er in het filmtheater volop keus aan Oscargenomineerde films. In totaal zijn er die dag twaalf verschillende kanshebbers te zien, goed voor 50 nominaties.

Door: Filmtheater De Fabriek

In de nacht van zondag 27 maart op maandag 28 maart worden in Los Angeles weer de meest felbegeerde filmprijzen ter wereld uitgereikt, de Oscars! Onder de kanshebbers bevinden zich dit jaar uiteenlopende films zoals de Japanse film Drive My Car, genomineerd voor Beste Film en voor Beste Regie (uitzonderlijk voor een niet Engelstalige film), Licorice Pizza, maar ook de documentaire Writing with Fire, die in De Fabriek op 26 maart in voorpremière is te zien. Will Smith portretteert de vader van Venus en Serena Williams in King Richard, het sferische scifi epos Duneblaast je omver en natuurlijk zijn er de – tot nu toe favorieten in de race – The Power of the Dog (winnaar van de Beste Film prijs bij de Engelse Oscars, de BAFTA’s), Belfast en nog veel meer. 

Het hele programma bevat drie tijdslots waarbij telkens gekozen kan worden uit drie films. Tip! Reserveer kaartjes alvast vooraf:

13:40 Licorice Pizza
13:50 Flee
16:20 The Worst Person in the World
16:30 Writing with Fire
18:30 King Richard
18:50 Belfast
19:00 Madres paralelas
21:10 Drive My Car
21:30 Dune
21:40 The Power of the Dog

Bezoekers krijgen net als bij de vorige Oscardag per film een scheurkaart. Zo kunnen we samen bepalen in hoeverre de Zaanse Oscarwinnaar overeenkomt met de echte. Bezoekers die aan de bar kunnen laten zien dat ze naar maar liefst twee films gaan, ontvangen als beloning een drankje van het huis.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Filmtheater De Fabriek. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage. 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *