De fijnste terrassen aan Zaans water: Brasserie Nauerna (filmpje inclusief bonus-BN’er)

Wij (be)zoeken de komende tijd met enige onregelmaat terrassen die per boot in de Zaanstreek bereikbaar zijn, en maken daarvan een documentaire van een minuut.

De queeste begon bij Het Zaanse Hoekje, en voerde ons verder naar Wormer voor een blik op De Hofjes, Wormerveer naar Bakkie Leut aan de Zaan, via het fijne Paviljoen Twiske in Oostzaan en Eetcafé De Toog aan de Zaan naar…

Brasserie Nauera!

Wij waren er nog nooit geweest! En we moesten er zelfs een klein beetje naar zoeken. Maar verschillende mensen tipten deze brasserie vanwege het fijne eten en de goede plek. Zelf stelden we vast dat er geen woord overdreven is, en voegen er nog eens Johan, een bijzonder aardige serveerder, aan toe.

We maakten een film van een minuut waarin een heuse BN’er warm, ongegeneerd, maar onbetaald, lyrische reclameteksten declameert. Tip: aan het eind van het filmpje, voorbij de minuut, zingt/rapt hij nog een klein stukje uit een smaakvolle hit uit Assendelft:

Wat: Brasserie Nauerna
Waar: Kanaaldijk 33, 1566 PA Assendelft
Telefoonnummer: 075-6128139
Website: www.brasserienauerna.nl
Algemene indruk: We zaten er op een dinsdagmiddag net voorbij de lunchtijd. Daardoor was het niet erg druk. De gasten waren toeristen uit onder meer De Kaag (beloofd dat te noemen: ‘De Kaag’ dus), er waren wandelaars, fietsers en fijne lui met een ligplaats in de jachthaven. De brasserie lag op dat moment in de Schiphol-aanvliegroute, waardoor we af en toe de gesprekken aan de andere tafeltjes niet konden afluisteren, maar dat schijnt niet heel vaak te gebeuren.
En verder: De kaart met onder andere soepjes, makreel, zalm, kroketten, carpaccio, de Nauerna-burger (die de moeite waard schijnt te zijn, maar we hebben hem niet geproefd), saté, én frikadellen bood meer dan genoeg. Ook hier mochten we overal komen, en ook hier komen we terug… Al was het maar om Wolter Kroes weer te bespringen.

Mocht je een tip hebben van een niet-te-missen-pareltje-aan-Zaans-water, dan kan je mailen naar deorkaan@gmail.com of reageren onder dit stuk.

 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • cafe sman

  volgens zijn er veel meer terrasen aan de zaan.
  jammer van deze kleine selectie.

 • Perry

  Jammer, gaat het nu over brasserie Nauerna of de “one man show” van onze BN-er. Doel een klein beetje voorbij.

  • Merel Kan

   Sorry Perry, maar Wolter was zo leuk! En hij bleek fan van Brasserie Nauerna, terwijl we eigenlijk op een niet-representatief moment kwamen filmen omdat de lunchtijd net voorbij was.
   Ter info: we hebben er een heerlijk soepje gehad en het zat er prima (wat Wolter zegt eigenlijk…).
   We gaan proberen het voortaan zonder BN’ers te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *