Zomerhitte in Augustus  

Nu de raadsleden hun raadsledenpak hebben verwisseld voor een badpak, de helft van ons volk in het buitenland bivakkeert en de andere helft dobbert op de Zaan, of in het Twiske, vinden wij het tijd voor echt heet nieuws. 

Op het gebied van 112-nieuws hebben wij het afgelopen jaar misschien niet sterk gepresteerd, maar dat maken we deze maand goed. Bijna elke dag zullen wij een spectaculaire ramp of brand presenteren. Weliswaar uit het verleden, maar een kniesoor die daar op let.

We trappen af met een selectie brandnieuws uit de oude Orkaan-doos.

  1. In december 2014 zaten wij in de kappersstoel van Rob Sweers in Oostzaan naast oud-hoofdbrandmeester Hilbert Jeulink. Hij was betrokken bij de bluswerkzaamheden van wat ‘De hel in hotel Polen’ wordt genoemd. (Klik op de foto om bij het verhaal te komen.)

Leusink

2. In mei 2015 gingen wij op zoek naar de held die de 19-jarige Laura ridderlijk had geholpen nadat ze in de nacht van haar verjaardag beroofd en mishandeld werd. We vonden hem! (Klik op de foto om bij het verhaal te komen.)

bas luten 620

3. De Primark in Zaandam stond op zijn kop toen in juli 2015 het brandalarm afging nadat er een rek met babykleding in de fik werd gestoken. Orkaan-lezeres Djoeke was erbij en ze filmde het. (Klik op de foto om bij het verhaal te komen.)

primark brandweer

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *