De ontwikkelingen in het Zaanse centrum volgen elkaar in rap tempo op. De afgelopen jaren zagen we McDonald’s komen, meerdere sportschoenenzaken verlieten de gracht, in het Mediamarkt-pand kwam ToyChamp, Xenos verkaste van de Westzijde naar de Hermitage… het is allemaal amper bij te houden. 

Toch doen we een dappere poging. Vandaag liep Rosalie de Mooij over de Gedempte Gracht. Zij noteerde de recente veranderingen: 

De Bristol heropent op een nieuwe en grotere locatie. Bristol zat ooit op de Gedempte Gracht nummer 3, maar aankomende zaterdag (8 april) kunnen we er shoppen in het Rozenhof (Rozengracht 131-138 Zaandam). 

Nog een verandering is de locatie van kledingwinkel Costes. Zij zitten nu in het oude pand van H&M. Ze gaan aankomende donderdag 6 april open! (Gedempte gracht 49A):

De ABN AMRO-bank is al een tijdje weg, in de plaats komt het uitzendbureau ‘PDZ. (Gedempte Gracht 96). Wanneer zij openen weten we nog niet. Het pand wordt flink verbouwd. 

Ook opende kledingwinkel Cotton Club haar deuren aan de Gedempte Gracht op nummer 31. 

Alle foto’s zijn ook van Rosalie (behalve deze hieronder, die is van Ersel Zengin die ons op het spoor zetten van de op handen zijnde opening van de Bristol.)

Bristol wordt ingericht (Ersel Zengin)