De gekleurde Anton de Kombrug (filmpje)

Op de Anton de Kombrug in Zaandam zijn inmiddels de kleurrijke silhouetten aangebracht van Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius, St. Maarten en Suriname. Op de zijkanten staat nu in reuzenletters de naam de brug.

De schreven al twee keer eerder over de brug, en fietsten dit weekend langs om te zien hoe het eruit zag. De werkers waren bezig de laatste stukjes te schilderen.

Buurtbewoners zijn blij met het nieuwe uiterlijk, maar vrezen wel dat graffiti-‘artiesten’ het nieuwe uiterlijk niet lang met rust zullen laten.

Lees ook:

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Aaf Aafjes

  Ook leuk voor aardrijkskunde les. De beneden en en bovenwindse eilanden. Nederland en Suriname. Vorm en naam van de eilanden. Vond het best moeilijk. Wel leerzaam voor een buitenles en lekker kleurrijk. Scholen genoeg in de buurt.

 • Ans Pieper

  Prachtig geworden. Past helemaal in onze Kleurenbuurt.De lange wanden zijn ‘wit’ gebleven. Ja, dat is dan wel een uitdaging voor graffiti spuiters. Maar ik ga er van uit dat ze de beschilderingen eerbiedigen.

  • Arjan Nusselder

   Een van de schilders vertelde dat ze de lange muur graag willen schilderen, maar nog geen toestemming/vergunning daarvoor van de gemeente hebben. Als we ergens voor kunnen tekenen dan zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *