De Grote Zaanse Geschiedenis Quiz giet oan!

Op zijn Zaans: het gaat door! Zojuist ontvingen we mail van het gemeentearchief waarin gemeld wordt dat de quiz der quizzen* gespeeld zal worden.

Wij plaatsen het bericht 1:1

Grote Zaanse Geschiedenis Quiz maandag live volgen vanuit huis

Het Zaantheater heeft alle voorstellingen de komende 3 weken afgelast, maar het goede nieuws is: de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz mag maandag 5 oktober wel doorgaan!! En iedereen kan de Quiz live volgen.

– Wat betekent dit voor publiek:

Je kan de Quiz thuis volgen via een live uitzending op het YouTube kanaal van De Orkaan (dat zijn wij! red.)

RTV Zaanstreek – i.s.m. met de Orkaan – filmt de Quiz in het Zaantheater. Dus teamleden en publiek kunnen de Quiz alsnog live volgen van 20.00 tot 21.30 uur via deze link.

Je kan deze link delen met geïnteresseerden, familie, vrienden, leden van de club etc. Er kunnen nu zelfs meer dan 200 mensen de Quiz live volgen!

Publiek in het Zaantheater is helaas niet toegestaan.

– Wat kan je verwachten van de Quiz:

Per team komt alleen de afgevaardigde naar het Zaantheater die gekozen is om het team te vertegenwoordigen.

De afgevaardigden zitten op het podium op een soort tribune tot 4-hoog, met voldoende onderlinge afstand.

Behalve de (15) teamafgevaardigden staan Merel Kan (als presentator) en Frans Hoving (als juryvoorzitter) op het podium en twee archiefmedewerkers om de score bij te houden.

Maandag moeten er nog 10 nieuwe vragen beantwoord worden. De teams hebben in september al 10 vragen beantwoord in een thuisronde. De antwoorden worden maandag in het Zaantheater gegeven. De teams weten nog niet wat de tussenstand is, dus het wordt een spannende avond!

Volg de link en zorg dat je er digitaal bij bent maandag!

*Naast De Orkaan Eindejaars Nieuwsquiz natuurlijk…

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Wendy Kind

    Veel plezier allemaal! Vooral voor iedereen die nu al met zijn neus in de naslagwerken zit 😉

  • C Koch

    ik denk dat ik nu wel op mijn laat gras loop ,en voor dat dit op is zou graag willen weten of er noch een oude zaankanter is die weet waar het gebrand schilderde raam is gebleven wat in het gesloopte kantoor in de oostzijde , van verf fabriek Pieter Schoen is gebleven ,is het met de sloop meegegaan of is het gered ? dat zou graag noch willen weten ook is er tijdens de opening van het kantoor rol foto gemaakt van het voltalig personeel , dit zou een leuke aanwinst kunnen zijn voor het Zaansch museum. ik hoop op plaatsing en noch meer op reacties met vr gr C Koch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *