De kachels gaan weer aan, energiecoach zoekt Zaankanters!

Via het Energiecoachproject van !WOON kunnen bewoners van Gemeente Zaanstad gratis een bezoek van een energiecoach aanvragen.

Nu de kachels weer aan gaan is het een perfect moment om te kijken naar wat er aan energie te besparen is in de koude maanden.

Meer dan de helft van de energierekening wordt namelijk in de koudste maanden bepaald. Het gedeelte dat je betaalt voor energie wordt vaak nog als vaste woonlast gezien, maar hier hebben bewoners zelf invloed op. Zo valt er ook in een gemiddeld huishouden te besparen op de lasten.

Het aanbod

De coach komt thuis langs en gaat in gesprek over wat de bewoner zelf kan doen om energie te besparen. Hier gaat het niet om de grote investeringen, maar juist hoe met verandering in gedrag en met behulp van kleine isolerende maatregelen de energierekening omlaag kan worden gebracht.

De bewoner mag tot 20 euro aan gratis bespaarproducten uitkiezen zodat het besparen direct kan beginnen. In het bespaarrapport op maat wordt duidelijk wat de besparingsmogelijkheden zijn.

Het huisbezoek kan plaatsvinden conform de huidige corona richtlijnen van het RIVM. Hiernaast is het nu ook mogelijk om het bezoek via videobellen te doen voor diegene die zich daar prettiger bij voelen.

Benieuwd of jij kunt besparen?

Aanmelden voor een bezoek is nu mogelijk! Het gesprek is geheel vrijblijvend, eenmalig, gratis voor Zaankanters en wordt aangeboden door de Gemeente Zaanstad in samenwerking met stichting !WOON. Aanmelden kan via de website of bellen naar 020 5230190.

Productie in samenwerking met Stichting !WOON.

Deel dit artikel: