De Kift & Rats on Rafts in Zaantheater

De Kift brengt samen met de Rotterdamse band Rats on Rafts een nieuw album uit dat vrijdag 1 april in het Zaantheater voor het eerst live gespeeld zal worden.

Het album is (volledig analoog) opgenomen in De Kade in Zaandam. Pas begin juni verschijnt het album op het Britse label Fire Records. De Kift en Rats on Rafts gaan ook samen op tour, Zaandam heeft de premiére.

De Kift en de Rats sloten zich een maand lang op in de koude, donkere en leegstaande grote zaal van poppodium De Kade in Zaandam om het album volledig analoog op te nemen. De Rats bewerkten nummers van De Kift en andersom.

De samenwerking begon op het Metropolis Festival 2013 in Rotterdam (zie video hieronder). Het gezamenlijke optreden was een succes en shows op festivals als Helemaal Melkweg en Where The Wild Things Are volgden.

De Kift heeft zijn wortels in punk en fanfare en ontwikkelde een sterke hang naar literatuur en theater. Ze vierden hun 25-jarig bestaan in 2013 en brachten in 2014 het tiende studioalbum Bidonville uit.

Rats on Rafts werd in 2008 opgericht. Na hun eerste plaat The Moon is Big brachten ze in oktober 2015 het tweede album Tape His uit.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *