De Klimaat Almanak gepresenteerd

Soms stuit je op langsloopnieuws waar je niet voorbij mag lopen. 

Op het grasveldje bij de vijver aan Nicolaes Maesstraat zagen we gistermiddag een dame en een heer spelen met de aardbol. Natuurlijk vroegen we waar ze mee bezig dachten te zijn:

Het bleek te gaan om vormgeefster Debbie Brok en schrijver Michel Porro. Zij kwamen het eerste exemplaar van hun boek De Klimaat Almanak overhandigen aan Urgenda-directeur (en Zaanse) Marjan Minnesma.

Het boek staat vol feiten over de klimaatverandering. En, wat wij heel fijn vinden, het heeft als ondertitel:

‘Het is nog niet te laat’

Er is hoop dus, maar de boodschap die de kunstenaars, ondernemers, wetenschappers, docenten en anderen die meewerkten aan deze almanak meegeven luidt onderaan de streep:

‘Maar het gaat niet vanzelf’

Voor niets gaat de zon op, en de wereld is onbetaalbaar.

Royalty’s worden gebruikt om boeken te doneren aan onderwijsinstellingen, bibliotheken en andere goede doelen. De Klimaatalmanak is vanaf 21 juni verkrijgbaar in de boekwinkel of op klimaatalmanak.nl

De foto boven is gemaakt door Debbie Brok.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wow, dat is sympathiek,

    Hartelijk dank voor het delen van het filmpje en je aandacht voor De klimaatalmanak.

    Klimaatverandering staat elke dag in het nieuws, maar toch lijkt het niet heel duidelijk op de radar te staan van alle mensen zoals jij en ik. Het boek geeft aanknopingspunten om alles beter te kunnen begrijpen en om mee te kunen doen aan het gesprek. En om te zien dat anderen ook met dezelfde vragen zitten. Op deze manier kunnen mensen samen in actie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *