De laatste ‘Kisjes’… afscheid van een fotograaf

“Geachte redactie”… zo begon het persbericht dat Tom Kisjes vorige week aan De Orkaan stuurde, “mijn verzoek is of u hier aandacht aan wil besteden. De meegeleverde foto mag voor dit bericht vrij worden gebruikt.”

Tom stuurde er tientallen (honderden?) persberichten: kikkerpaden, honingbijen, edelstenen, tijgerspinnen, fossielen, waterbeestjes, vleermuizen, nachtdieren, geneeskrachtige planten, schapen scheren, uileballen, ooievaars, jonge geitjes…

En hij maakte de foto’s erbij: kikkerpaden, honingbijen, edelstenen, tijgerspinnen, fossielen, waterbeestjes, vleermuizen, nachtdieren, geneeskrachtige planten, schapen scheren, uileballen, ooievaars, jonge geitjes…

Tom houdt ermee op bij het Zaans Natuur & Milieu Centrum (ZNMC):

“Dit kon wel eens het laatste persbericht van mijn hand zijn. Na een plezierige loopbaan van 41 jaar in de natuur- en milieu educatie in Zaanstad geef ik per september het stokje door aan mijn opvolger Paul Laport. Ik dank u hartelijk voor de medewerking en getoonde interesse, al die jaren.”

Tom dankt ons? Nee, wij danken Tom, een ‘hard act to follow’ voor Laport, een uitdaging. We nemen afscheid van de directeur, maar zeker ook van de fotograaf. Hieronder een selectie.

  

 

Kan Paul Laport ook foto’s maken? Zeker, die gaan we dus missen als Orkaan-fotograaf op het gebied van de politiek.

De foto van Tom zelf (helemaal boven) komt van de site van het ZMC. Dank aan Nico van de Velde voor de tip.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *