De lachende groenteman Huug Bosse (75) overleden

huug-bosse

Huug Bosse en zijn rammelende groene Volkswagenbus hoorden bij het straatbeeld van Krommenie.

Zestig jaar lang was hij de groenteboer die bij klanten aan huis kwam. Weer of geen weer. Je kon hem ’s avonds laat nog tegenkomen als hij op weg was naar klanten. Of nog een kratje bier moest nabezorgen (dat hij heel goed bij een plaatselijke supermarkt kon hebben gekocht toen het een voordeelaanbieding was). 

Huug Bosse is op donderdag 6 oktober op 75-jarige leeftijd overleden. De afscheidsdienst wordt komende woensdag gehouden in de Nicolaaskerk aan het Kerkplein en begint om 11.00 uur. Na de dienst is er gelegenheid voor condoleren. Daarna wordt hij begraven op de begraafplaats aan de Eikelaan.
Huug Bosse is opgegroeid in de groentewinkel die zijn vader en moeder dreven op het Kerkplein tegenover de Nicolaaskerk.

Hij zou de zaak samen met zijn broer Jan voortzetten, maar die samenwerking heeft niet lang standgehouden. Huug koos voor een zelfstandig bestaan en begon een ventwijk in Krommenie en Krommeniedijk. In 2011 stopte hij om gezondheidsredenen met werken. Hij bleef zijn bestelbus trouw, voornamelijk om zijn rollator naar de Bieb of naar de brug in de Heiligeweg te vervoeren, waar hij klaar zat voor een praatje met wie dat maar wilde.

Huug Bosse kreeg landelijke bekendheid toen het programma ‘Man bijt hond’ hem portretteerde als de man die om alles lachte en elke zin met een lachsalvo afsloot. Volgens zijn vrouw was dat een gevolg van de narcose bij een heupoperatie. Het lach-verschijnsel was in medische kringen bekend, maar over narcose als oorzaak bestond grote twijfel.

Een bijdrage van Jaap de Jong

 

10 Reacties op De lachende groenteman Huug Bosse (75) overleden

 1. Marga Palmboom says:

  Volgens mij heet hij Huig…Het zal vreemd zijn hem niet meer in het dorp tegen te komen.

 2. Co Rol says:

  Nee hoor, echt Huug.

 3. Marga Palmboom says:

  Staat dit dan fout in de overlijdensadvertentie van het NHD?

 4. Marjolein says:

  Ik zal zijn lach enorm missen. Sterkte voor de nabestaanden…

 5. Arie says:

  Nee hoor, waarschijnlijk een verschil in roepnaam en doopnaam.

 6. Frank de Haas says:

  Ik word altijd zoooo blij als ik zijn Man Bijt Hond filmpje bekijk. Bedankt Huug. Ik blijf aan je denken.

 7. sophia says:

  een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .

  wat een geweldig mens was u, rust zacht.

 8. Ronnie073 says:

  R.I.P. Huugje, mooie mens was je ✌️

 9. Bram says:

  Ik hoop zo ook lachend oud te worden, loop al richting 70.
  Rust zacht brave man, we zullen je nooit vergeten!

 10. marielle says:

  lieve Huug wat was je een bijzondere vent en wat zul je gemist worden ik wens je vrouw familie vrienden en verdere nabestaande veel sterkte toe met dit grote verlies …… rust zacht grote ster
  liefs marielle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>