De lachende groenteman Huug Bosse (75) overleden

Huug Bosse en zijn rammelende groene Volkswagenbus hoorden bij het straatbeeld van Krommenie.

Zestig jaar lang was hij de groenteboer die bij klanten aan huis kwam. Weer of geen weer. Je kon hem ’s avonds laat nog tegenkomen als hij op weg was naar klanten. Of nog een kratje bier moest nabezorgen (dat hij heel goed bij een plaatselijke supermarkt kon hebben gekocht toen het een voordeelaanbieding was). 

Huug Bosse is op donderdag 6 oktober op 75-jarige leeftijd overleden. De afscheidsdienst wordt komende woensdag gehouden in de Nicolaaskerk aan het Kerkplein en begint om 11.00 uur. Na de dienst is er gelegenheid voor condoleren. Daarna wordt hij begraven op de begraafplaats aan de Eikelaan.
Huug Bosse is opgegroeid in de groentewinkel die zijn vader en moeder dreven op het Kerkplein tegenover de Nicolaaskerk.

Hij zou de zaak samen met zijn broer Jan voortzetten, maar die samenwerking heeft niet lang standgehouden. Huug koos voor een zelfstandig bestaan en begon een ventwijk in Krommenie en Krommeniedijk. In 2011 stopte hij om gezondheidsredenen met werken. Hij bleef zijn bestelbus trouw, voornamelijk om zijn rollator naar de Bieb of naar de brug in de Heiligeweg te vervoeren, waar hij klaar zat voor een praatje met wie dat maar wilde.

Huug Bosse kreeg landelijke bekendheid toen het programma ‘Man bijt hond’ hem portretteerde als de man die om alles lachte en elke zin met een lachsalvo afsloot. Volgens zijn vrouw was dat een gevolg van de narcose bij een heupoperatie. Het lach-verschijnsel was in medische kringen bekend, maar over narcose als oorzaak bestond grote twijfel.

https://www.youtube.com/watch?v=9RK83YQvCsk

Een bijdrage van Jaap de Jong

 

Deel dit artikel:

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *