De nieuwe NS-dienstregeling

Zondag 10 december ging de nieuwe dienstregeling in, maar die dag was sowieso een afwijkende dag voor het treinverkeer met veel uitval door de sneeuwval.

Ook vandaag, maandag 11 december, is er vanwege het winterweer een aangepaste dienstregeling, maar in feite hebben forenzen al te maken met nieuwe treintijden.

De nieuwe dienstregeling is op onderdelen anders die van het afgelopen jaar.

Nog steeds rijden er vier intercity’s per uur tussen Amsterdam en Alkmaar maar die rijden niet meer elk kwartier. Naar Amsterdam gaan ze om 12 minuten over, dan 10 minuten later weer, dan 20 minuten wachten en dan na 10 minuten weer.

Ook de intercity’s naar Alkmaar hebben dit patroon: met 10 en 20 minuten tussen de treinen. De achtergrond is dat tussen Amsterdam en Eindhoven elke 10 minuten gaat rijden.

Per uur rijden er ook vier sprinters tussen de Zaanstreek en Amsterdam. Die rijden elk kwartier.

Naar Purmerend en Hoorn rijden twee sprinters per uur.

Tussen Zaandam en Sloterdijk rijden overdag tien treinen per uur.

Ook de bussen hebben een nieuwe dienstregeling.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • hans van loo

    1o december 2017,11 december 2017.Het inmiddels zo bekende gepruts.Verstoringen niet van de hemel,de schone beloften ten spijt.Wat een onkunde,die m.i. doorgaans is te vinden bij de beheerder van de infrastructuur met die inmiddels zo bekende naam.NS zet vanochtend daarom ook bussen (!) in tussen Amsterdam Sloterdijk en Zaandam.

  • Tartino

    Positief: op Zondag is er nu 4 intercitys per uur tussen Amsterdam Centraal en Zaandam (verder naar Alkmaar). Dus niet meer dan ~15 minuten wachten op Zondag (afgelopen jaar was het 25 minuten tussen 2 treinen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *