De Omzoom #Saendelft uit de lucht

In 2016 wordt sportpark De Omzoom in gebruik genomen door atletiekvereniging Lycurgus, honk- en softbalvereniging Cromtigers en korfbalvereniging Furore. De Orkaan vloog alvast even over het park en maakte een filmpje.

De Omzoom ligt in Assendelft tussen de Kil, de Communicatieweg, de Nauernasche Vaart en Saendelft. Behalve de sportveleden komen er ook recreatieve fiets- en wandelpaden met Zaanse Olympische namen (en ruimte voor de mogelijke verbinding tussen A8 en de A9). Door de bezuinigingen bij het rijk is er geen geld meer voor de aanleg van een recreatiegebied.

De wandel- en fietspaden worden betaald door de Europese Unie (EU) en provincie Noord-Holland. De oplevering staat nu volgens de gemeente Zaanstad uiterlijk het laatste kwartaal 2015 gepland.

Toen in november 2014 de eerste schop de grond inging, was er nog sprake van ingebruikneming in 2015. Het park is ontworpen door Zeger Woudenberg.

De Orkaan vloog boven De Omzoom en maakte deze film:

Het plan gaat er zo uitzien:

omzoom

Op Google Earth zijn satellietbeelden van eind juni 2015 te zien.

saendelft omzoom earth

kantine furoreDe verenigingen zelf maken zich op voor de verhuizing in het komend seizoen. Op hun websites is al nieuws te vinden over de vorderingen.

Bij de Cromtigers is in juli begonnen met de bouw. Op hun website nieuws en foto’s over de verhuizing. Op de pagina van Dirk Jan Krijger nog veel meer foto’s over de voortgang.

Deze maand is bijvoorbeeld begonnen met de bouw van de kantine van korfbalvereniging Furore. (rechts)

lycurgusBij Atletiekvereniging Lycurgus is een aparte webpagina met nieuws over en foto’s van de bouw te zien. Links de nieuwe atletiekbaan in aanbouw.

 

 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • ger nauerna

  beetje kort het filmpje

 • Hans Kuyper

  Begin dit jaar op de website van ROSA:

  SNELLER, HOGER, STERKER
  25 FEBRUARI 2015 ROSA

  Zaanstad is van plan om drie paden op en rond het nieuwe sportpark De Omzoom in Assendelft te vernoemen naar Zaanse sporters. Dat is natuurlijk mooi en passend. Jammer alleen dat twee van de vernoemden actief waren in een tak van sport die je op De Omzoom niet makkelijk (kanovaren) of niet vrijwillig (zwemmen) kunt beoefenen. Bovendien hebben deze beide sporters nooit een Olympische medaille behaald. De derde genomineerde, hardloper Jaap Boot, kwam in 1924 thuis met een bronzen plak als lid van het 4×100 meter estafetteteam.

  Met alle respect voor deze mensen en hun ongetwijfeld bewonderenswaardige inzet – het zijn relatief magere resultaten die eigenlijk geen straatnaam waard zijn, ook al gaat het hier slechts om paden. Het heeft ROSA in het verleden heel veel moeite gekost om mensen als verzetsman Jan Brasser en socialist en vakbondspionier Klaas Ris vernoemd te krijgen, mannen die voor de maatschappij toch wel wat meer hebben betekend dan achtste worden in een kajakrace over tien kilometer.

  Dat Zaanstad geen grotere sporters kan vernoemen komt louter door het feit dat sport een relatief jong fenomeen is. De meest succesvolle Zaanse atleten leven nog, of zijn nog geen tien jaar dood. En dan kan er nu eenmaal geen straat, of zelfs maar een pad, naar hen vernoemd worden. Een paar jaar wachten met een sportwijkje lijkt dan ook voor de hand te liggen.

  De straatnamencommissie heeft zich dit ook gerealiseerd en heeft een alternatief aangedragen dat vreemd genoeg niet door de pers is opgepikt. De drie nieuwe paden in en rond De Omzoom zouden ook kunnen gaan verwijzen naar het motto van de Olympische Spelen: Citius, Altius, Fortius. Dat zijn originele namen en wat ROSA betreft zullen ze de Assendelver sporters meer inspireren dan de herinnering aan een zwemmer die zich al in de series van de honderd meter vrij liet uitschakelen.

 • De Orkaan

  @Ger
  Tja, ik vroeg nog aan de piloot of hij een extra rondje boven Assendelft wilde maken….

 • René

  Vandaag zag ik ook dat Google Maps de satellietbeelden heeft geüpdatet. En daar is De Omzoom ook te zien, nog wel in een iets eerder stadium, eind juni, gok ik.

 • oda

  Gerrie knetemanpad???

 • De Orkaan

  We zetten nieuwe Google Earth plaatje erbij. Dank voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *