De Orkaan deelt uit: 8 gratis OV-kaarten (Update: alle kaarten zijn vergeven!)

8 mei mochten bewoners met een laag inkomen in Zaanstad, Oostzaan en Wormerland gratis OV-kaarten aanvragen. Elk adres ontving acht kaarten, en elke kaart geeft recht op anderhalf uur reizen. Na twee dagen waren alle tickets vergeven.

De regeling was eigenlijk bedoeld voor mensen die maximaal 130 procent van het minimuminkomen verdienen. In de voorwaarden op de website is daarover niks te vinden. Bij het invullen van het aanvraagformulier werd niet gevraagd naar het inkomen van de aanvrager. Wegens privacy-redenen zou de Vervoerregio die gegevens niet mogen opvragen (of controleren). De Orkaan nam de proef op de som om te kijken of daadwerkelijk iedereen gratis tickets kon aanvragen.

Niet altijd op de juiste plek beland

Zonder je te lang in spanning te laten, kunnen we vertellen dat we de kaarten hebben ontvangen. In totaal waren er ruim 730.000 gratis kaarten beschikbaar gesteld. Na twee dagen waren alle kaarten al uitgedeeld. De kans is dus groot dat een deel van de kaarten niet terecht is gekomen bij de mensen die ze daadwerkelijk nodig hebben.

Ondanks dat de journalistiek geen vetpot is, houden wij gelukkig genoeg geld over om openbaar vervoer te kunnen betalen. Daarom stellen wij de kaarten beschikbaar voor degene die het goed kunnen gebruiken. Stuur ons een e-mail op info@deorkaan.nl. De eerste 4 mailers mogen twee kaartjes af komen halen op maandag 5 juni tussen 10.00 uur en 12.00 uur aan de Houthavenkade 5 in Zaandam (als dat echt niet lukt, sturen we onze knappe stagiair op de fiets langs).

Waar kun je deze kaarten gebruiken?

Met de gratis OV-kaarten kun je kosteloos reizen met de bussen, trams en metro’s van GVB, de bussen van EBS in Waterland en de bussen van Connexxion in de Zaanstreek en Amstelland-Meerlanden. De kaarten zijn niet geldig voor nachtbussen en de Bizzliner-bussen van EBS.

Tekst & foto’s: Nick Boeske (De Orkaan)

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *