De Orkaan vs. RTV Zaanstreek, 5e ronde: besluit Raad Wormerland

Deze maand moet een besluit vallen over de keuze tussen De Orkaan en RTV Zaanstreek voor de lokale zendmachtiging 2021-2026.

Vanavond neemt de raad van Wormerland een besluit, vorige week nam de raad van Zaanstad een amendement aan waarbij B&W de opdracht kreeg om De Orkaan voor te dragen. In Wormerland is een soortgelijk amendement aangekondigd.

Bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn niet voor publiek toegankelijk maar online meekijken kan vanaf 20:00.

Dinsdag 7 september werd in het Zaanstad Beraad gesproken met de commissie van deskundigen. Donderdag 9 september kwam het in het Zaanstad Beraad, daar werd een amendement aangekondigd om de zendmachtiging aan De Orkaan te gunnen omdat hun plannen meer vertrouwen gaven voor een professionele journalistieke en financieel gezonde organisatie. Dat amendement heeft gezelschap gekregen van een motie waarin aandacht voor de vrijwilligers van RTV Zaanstreek wordt gevraagd.

Op 14 september werd in Wormerland over de aanvraag gesproken, ook daar werd een amendement aangekondigd waarin voor De Orkaan werd gekozen.

Op 16 september werden in Zaanstad amendement en motie aangenomen.

Het oordeel van de commissie van deskundigen is hier te downloaden.

De keuze uitstellen is volgens De Orkaan zinloos. Zonder substantiƫle en structurele verhoging van de subsidie is een professionele journalistieke omroep die een nieuwssite en een volwaardige radio- en tv-zender in de lucht houdt uitgesloten. Ook hebben De Orkaan en RTV Zaan al uitgebreid met elkaar gesproken en kwamen niet tot een gezamenlijke aanvraag.

Lees ook:


De foto boven van het Dorpshuis Wijdewormer komt van de website van Wormerland.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *