Van alle apparatuur die je kunt krijgen voor je keuken is de keukenmachine tegenwoordig eigenlijk onmisbaar. Met een goede keukenmachine kun je allerlei taken in de keuken zoals hakken, snijden, blenden laten doen door een handig keukenapparaat dat je leven een stuk makkelijker maakt. Het klaarmaken van lekkere gerechten was nog nooit zo makkelijk!

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Van Dongen Online

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine neemt veel taken uit handen. Wanneer je een goede keukenmachine hebt dan is dit als het ware je persoonlijke robot in de keuken. Hierin kun je kneden, hakken, klopen, persen, blenden. Al die losse apparaten zoals de staafmixer, hakmolen, snijmachine en meer heb je nu helemaal niet meer nodig. 

Een keukenmachine heeft vaak ook een kom en mixer. Wanneer je dan eens deeg wilt kneden op precies de juiste snelheid dan is dit HET apparaat dat je in huis wilt hebben. 

Je bespaart tijd

Het voornaamste voordeel van de keukenmachine, je bespaart onwijs veel tijd! Als je taken als snijden, hakken, kneden en mengen allemaal met de hand moet doen dan ben je veel langer bezig. Natuurlijk, je moet de keukenmachine ook schoonmaken en afwassen, maar vergeet niet dat een keukenmachine uit af- en uitneembare onderdelen bestaat die overigens vaak ook nog eens in de vaatwasser kunnen.

Verschillen foodprocessor en keukenmachine

Vaak wordt een keukenmachine door de war gehaald met een foodprocessor. Wat is nu het verschil tussen deze twee? Want in principe zijn het twee verschillende apparaten. Keukenmachines hebben meestal een arm waar een kom onder gezet kan worden. Een foodprocessor is een apparaat waarbij de kom direct op de motor wordt geklikt.

Een foodprocessor is meer geschikt voor hakken, pureren, snijden en raspen. Wanneer je toch met een keukenmachine groente wilt snijden dan heb je de juiste accessoires nodig. Een keukenmachine is oorspronkelijk voor mensen die graag bakken bedoeld. Kloppen, kneden en mengen zijn functies waar je dan aan moet denken. Hierdoor zijn ze geschikt voor het kloppen van slagroom of eiwit of het maken van beslag of deeg.

Functies lopen door elkaar

De reden dat ze steeds vaker door elkaar worden gehaald is omdat steeds meer keukenmachines de functies van een foodprocessor hebben. Andersom geldt hetzelfde. Wanneer je een all-in-one keukenmachine wilt hebben die ook beschikt over de functies van een foodprocessor dan is het verstandig om te kijken naar accessoires, hoe groot de mengkom is en hoe scherp de mesjes zijn

Wat is de beste keukenmachine?

Het zal je niet verbazen dat keukenmachines er in allerlei soorten en maten zijn. Wanneer jij op zoek bent naar de juiste machine als hulp voor bij jouw heerlijke recepten, dan heb je een keukenmachine nodig die bij jou past. Maar op welk gebied zijn keukenmachines dan verschillend? Is het principe van de keukenmachine niet altijd hetzelfde?

  • Vermogen. Keukenmachines kunnen verschillen op het gebied van Wattage. Je zou denken dat meer Wattage meer kracht betekent. Dat is niet altijd waar. Een hakmolen van 1.000 Watt met een indirect aandrijvingsvermogen is een stuk minder krachtig dan een alles-in-1 keukenmachine met en 500 Watt directe aandrijving. Het soort aandrijving is dus belangrijk, en hogere Wattage is handiger wanneer je een keukenmachine langdurig wilt aanzetten zonder dat hij oververhit raakt.
  • Merk. Uiteraard zijn er diverse soorten merken. Sommigen zijn meer voor mensen met iets minder budget, en er zijn iets luxere merken met meer functies of een luxer design. Wanneer je meer te besteden hebt en de lust voor het oog ook aanwezig is dan kun je kijken naar merken als KitchenAid en Kenwood. Wanneer je op zoek bent naar degelijke kwaliteit en ruime keuze dan is Bosch een uitstekende keuze.

Je wilt uiteraard een betrouwbaar apparaat kopen waarmee je nog jaren vooruit kan. Dan is het wel belangrijk dat keukenmachines uitgebreid getest zijn. Op zoek naar een handig overzicht van de beste keukenmachines en meer handigheidjes als het gaat om de keuken? Neem dan eens een kijkje op thekitchenarylab.com!

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.