De Vijfde Smaak verkocht aan familie Sapkota

De Vijfde Smaak is overgenomen door de horecafamilie Sapkota. Aan de Elandsgracht in Amsterdam baten ze Kathmandu Kitchen uit. Het gaat om een restaurant met een Nepalese en Indiase keuken.  

Het streven is om eind januari open te gaan en de naam De Vijfde Smaak te handhaven.

De huidige eigenaar chef Pjotr Rentinck zal vader, zoon en dochter Sapkota helpen met de opstart. Mevrouw Sapkota zal zich bezig blijven houden met Katmandu Kitchen. Een deel van de keukenploeg en bediening zal in eerste instantie ook blijven.

Ook de ‘stijl’ van De Vijfde Smaak zou blijven, maar de eigen invulling in Amsterdam verschilt wel heel erg met die in het pand van de oude Waakzaamheid in Koog aan de Zaan.

Zo bieden ze in Amsterdam bijvoorbeeld via cheap-deal-bedrijven als amigoamigo-bon groupon en nudeal hun (Tandoori)menu’s aan en zouden ze zich willen richten op toeristen.

Pjotr:

‘Ik steun ze en zal ze helpen. De ambitie is om het niveau en de naam te handhaven, al zullen ze natuurlijk ook een eigen invulling willen geven.’

Update: de nieuwe eigenaar Nishan Sapkota is niet blij met ons bericht, gelet op het feit dat zij altijd streven naar optimale gastvrijheid:

Restaurant Kathmandu Kitchen welke is gevestigd aan de Elandsgracht, ook wel bekend als de oude volkswijk Jordaan, bestaat vooral uit lokale klanten. Juist vanuit deze positieve ervaring die wij hebben opgedaan, maakt het ons zeer verdrietig om te vernemen dat er ongegronde conclusie worden getrokken in het Artikel gepubliceerd door de Orkaan.

Pjotr & Marieke hebben met hart en ziel het restaurant met veel goodwill en een grote klantenkring opgebouwd. Dit realiserend vinden wij het belangrijk om deze klanten tevreden houden. Vandaar zullen wij het concept blijven houden, omdat vanuit ons Nepalese cultuur de gastvrijheid altijd voorop staat. Daarom zullen wij samen met het huidige personeelsteam kijken wat we kunnen verbeteren zodat wij nog betere service kunnen verlenen aan gasten.

Het feit dat wij een deel van de familie van DeVijfdeSmaak mogen zijn geeft ons altijd positief energie.
Wij wensen ze vanzelfsprekend heel veel succes.

 

 

 

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Verkeerd geschreven stuk informatie. De familie is inderdaad dezelfde als het restaurant in Amsterdam maar zowel de eigenaren als het niveau waarop ze DeVijfdeSmaak gaan voortzetten zijn niet hetzelfde. Het streven (en ik weet als de beste dat dat echt niet gemakkelijk is) is om het restaurant voort te zetten zoals het nu is. Net zoals ik de invloeden hanteer die ik in m’n opleiding heb geleerd zullen zij dat ook ongetwijfeld doen maar het streven is om de kwaliteit en sfeer te behouden. Het wordt dus zeker geen Aziatisch restaurant met cheap-deals en die suggestie is ook nergens op gebaseerd.

  • De Orkaan

   Hallo Pjotr,

   Volgens ons staat dat ook in het stuk, “Ook de ‘stijl’ van De Vijfde Smaak zou blijven”. Maar het staat ons vrij om te kijken wat deze eigenaren nu doen. Daar schrijven niks negatiefs over, maar dat er een enorm verschil is tussen wat ze nu in Amsterdam doen en wat ze in de toekomst in de Vijfde Smaak willen doen, lijkt ons wel duidelijk. En dat hebben we ook opgeschreven.

  • Hans

   Ik schat in dat de kopers zich niet willen vertillen aan haute cuisine, maar zich mede zullen richten op de grote stroom toeristen die vlakbij langskomen. Hun ervaring met een wat lager insteekniveau wordt ook duidelijk uit -hoe*- ze de zaken die ze in A’dam Centrum exploiteren. En dat is geen schande. Het zou mi van naïvitit getuigen zich niet -mede- op dit enorme potentiëel te richten. Een keuken zoals de Vijfde Smaak die voerde is zeer arbeidsintensief en kwetsbaar om meerdere redenen: stabiele kwaliteit; originaliteit, vakmanschap en dito personeel(!); conjunctuur.
   Een zakelijker insteek garandeert iig een langer verblijf als dat van de vorige exploitant (met alle respect) die de keren dat ik er langs kwam een zorgwekkend lage bezettingsgraad liet zien.
   * Groupon; Nudeal

   • René

    U loopt vast niet langs wanneer de bezettingsgraad 100% is. Wij komen heel regelmatig gedurende de weekend dagen en dan is het stampvol. Ja, bijvoorbeeld dinsdagavond is niet bepaald de avond dat er veel mensen gaan tafelen ……
    Wij kennen zeer veel restaurants op alle niveaus en ik kan u verzekeren dat de 5e Smaak een hoge “value for money” is. Ik hoop van harte dat de nieuwe eigenaren dit hoge niveau gaan halen. Wij gaan De kookkunsten van Pjotr en de gastvrijheid van Marieke in ieder geval enorm missen ……

 • Hans

  Edit: de klantenkring als waarvan een restaurant in de catagorie de Vijfde Smaak van afhankelijk is/was is natuurlijk veel beperkter als de mogelijkheden die zich aandienen bij een prijsgunstiger menu.

  • Helemaal eens… reclame maken op bijvoorbeeld de Zaanse Schans zou niets mis mee zijn maar in het door de Orkaan geschreven stukje lijkt het alsof het een toeristen restaurant gaat worden. Dat iemand ergens het 1 doet houd niet in dat ze dat op een andere plek ook doen. Wij als huidige eigenaren kozen er niet voor maar ik inderdaad nemen wij genoegen met 1 salaris en de fijne reacties van de gasten. Kijk naar Sergio Herman.. 2 frietzaken en een 2 sterren zaak 😉

 • Edwin

  Ik zal met frisse en licht aarzelende verwachting kijken wat de nieuwe exploitanten gaan brengen. In ieder geval vind ik jullie vertrek, hoe begrijpelijk en logisch ook, een verlies voor de Zaanstreek. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het geweldige eten en dito service die ik bij jullie heb mogen smaken.
  En nog een laatste vraag… hoe lang mogen we nog van jullie genieten?

 • M/V

  Eerst zien/proeven, dan pas oordelen. Desalniettemin hoop ik dat het niet de zoveelste ‘Zaanse schranszaak’ wordt. We worden al doodgegooid met vreetschuren en ‘all you can eat’ concepten….

 • Huibert Latenstein

  Vreselijk jammer van Pjotr en Marieke.Ben benieuwd nar de nieuwe exploitanten inderdaad m/v eerst zien en proeven en dan oordelen.

 • Willemsen

  Ik zou het niet vervelend vinden als er een (goed) indiaas restaurant komt. Zaanstad is nou niet bepaald gezegend met indiase restaurants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *