De Vijfde Smaak is overgenomen door de horecafamilie Sapkota. Aan de Elandsgracht in Amsterdam baten ze Kathmandu Kitchen uit. Het gaat om een restaurant met een Nepalese en Indiase keuken.  

Het streven is om eind januari open te gaan en de naam De Vijfde Smaak te handhaven.

De huidige eigenaar chef Pjotr Rentinck zal vader, zoon en dochter Sapkota helpen met de opstart. Mevrouw Sapkota zal zich bezig blijven houden met Katmandu Kitchen. Een deel van de keukenploeg en bediening zal in eerste instantie ook blijven.

Ook de ‘stijl’ van De Vijfde Smaak zou blijven, maar de eigen invulling in Amsterdam verschilt wel heel erg met die in het pand van de oude Waakzaamheid in Koog aan de Zaan.

Zo bieden ze in Amsterdam bijvoorbeeld via cheap-deal-bedrijven als amigoamigo-bon groupon en nudeal hun (Tandoori)menu’s aan en zouden ze zich willen richten op toeristen.

Pjotr:

‘Ik steun ze en zal ze helpen. De ambitie is om het niveau en de naam te handhaven, al zullen ze natuurlijk ook een eigen invulling willen geven.’

Update: de nieuwe eigenaar Nishan Sapkota is niet blij met ons bericht, gelet op het feit dat zij altijd streven naar optimale gastvrijheid:

Restaurant Kathmandu Kitchen welke is gevestigd aan de Elandsgracht, ook wel bekend als de oude volkswijk Jordaan, bestaat vooral uit lokale klanten. Juist vanuit deze positieve ervaring die wij hebben opgedaan, maakt het ons zeer verdrietig om te vernemen dat er ongegronde conclusie worden getrokken in het Artikel gepubliceerd door de Orkaan.

Pjotr & Marieke hebben met hart en ziel het restaurant met veel goodwill en een grote klantenkring opgebouwd. Dit realiserend vinden wij het belangrijk om deze klanten tevreden houden. Vandaar zullen wij het concept blijven houden, omdat vanuit ons Nepalese cultuur de gastvrijheid altijd voorop staat. Daarom zullen wij samen met het huidige personeelsteam kijken wat we kunnen verbeteren zodat wij nog betere service kunnen verlenen aan gasten.

Het feit dat wij een deel van de familie van DeVijfdeSmaak mogen zijn geeft ons altijd positief energie.
Wij wensen ze vanzelfsprekend heel veel succes.