De Volkskrant doet Zaanstad (en bakt er weinig van)

In Amsterdam kunnen ze geen burgemeester vinden en hebben ze de sollicitatieperiode verlengd.

Hé! dachten ze bij de Volkskrant, dat gebeurde vorig jaar ook in Zaanstad. Laten we eens gaan kijken hoe het er daar aan toeging.

En dat liep niet helemaal goed af. Dat Jan Hamming pas na de tweede ronde als beste kandidaat uit de bus kwam, klopt. Maar nergens vermeldt de krant dat Hamming al tijdens de eerste ronde solliciteerde. Die extra ronde in Zaanstad leverde dus weinig op.

Bovendien wordt de lek-affaire in Den Bosch erbij gehaald. Dat heeft dus niks met de matige score uit de eerste ronde in Zaanstad te maken. (Volgens ROSA’s Ruud Pauw was in Zaanstad in de eerste ronde ‘minder dan een kwart’ serieus – er waren destijds 12 kandidaten, dat zijn dus 2 serieuze kandidaten.)

Maar het bontst maakt de Volkskrant het bij het kadertje “DE CASUS ZAANSTAD’. Drie namen met foto’s, twee keer fout en maar eentje goed. Links zou Jan Hamming zijn (het is de latere Bossche burgemeester Mikkers), midden is Geke Faber (goed) en rechts zouden we dan Mikkers zien (fout: het is Ruud Vreeman).

Vandaag (29 mei) herstelde de Volkskrant de fout min of meer. Dat de afgebeelde Vreeman helemaal niet in het fotobijschrift voorkwam bleef ongenoemd.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *