De wei in! De competitie gaat weer beginnen!

Komend weekend start voor de meeste clubs de 2e seizoenshelft. Na een periode van trainingskampen en /of oefenwedstrijden moet blijken hoe de ploegen er daadwerkelijk voor staan.

Naast enkele derby’s die op het programma staan, kan SVA zondag eventueel al de 1e periodetitel pakken. 

2e Divisie

In de strijd om directe degradatie naar de 3e Divisie te voorkomen, hervat OFC (zon) de competitie met een uitwedstrijd tegen concurrent TEC. De Oostzaners hebben een achterstand van 8 punten en moeten winnen, willen ze nog een reële kans maken op in ieder geval een plek in de nacompetitie

3e klasse zaterdag

Ook voor ZVC’22 staat er meteen een cruciale wedstrijd op het programma tegen een concurrent. De fusieclub staat met 1 punt op de laatste plaats en gaat zaterdag op bezoek bij nummer 11 VVA/Spartaan, dat nog maar 6 punten heeft. Fortuna W. (zat) gaat op bezoek bij FC Castricum en OFC (zat) speelt een uitwedstrijd tegen HCSC.

4e klasse zaterdag

In de 4e klasse begint de 2e seizoenshelft o.a. met 2 derby’s. Nummer 4 ZCFC ontvangt nummer 8 Blauw Wit W en ook staan RCZ (zat) en Sporting Krommenie (zat) tegenover elkaar. Het zaterdagteam van WSV’30 krijgt laagvlieger Wieringermeer op bezoek.

1e klasse zondag

Assendelft staat in de 2e seizoenshelft voor een zware opgave om in ieder geval de nacompetitie te ontlopen. De achterstand op een veilige plek is 9 punten. Zondag wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij nummer 2 AGB. Fortuna W. staat als nummer 9 juist op die veilige plek en zij ontvangen de hekkensluiter FC Uitgeest.

2e klasse zondag

KFC kende voor de winterstop een goede reeks en is ook koploper in de 2e periode. Zondag wacht een topwedstrijd als ze op bezoek gaan bij nummer 3 Westfriezen. Saenden daarentegen staat inmiddels op een 11e plek en zij spelen tegen concurrent JVC dat 2 punten meer heeft. 

3e klasse zondag

Voor SVA staat er zondag meteen al veel op het spel, als het de 1e periodetitel kan pakken. Daarvoor moet de ploeg van Jeroen Beukman in haar eigen wedstrijd tegen nummer 4 Zwanenburg een beter (punten) resultaat boeken als concurrent VSV bij nummer 3 Hercules Zaandam. Ook staat er in de 3e klasse met RCZ-WSV’30 meteen een mooie derby op het programma, terwijl nummer 11 Sp.Krommenie op bezoek gaat bij TABA.

Het complete programma voor komend weekend:

Wedstrijden zaterdag 21 januari
14.30 uur Castricum – Fortuna W (zat)
14.30 uur HCSC – OFC (zat)

15.00 uur VVA/Spartaan – ZVC’22
14.30 uur ZCFC – Blauw Wit W
14.30 uur WSV’30 (zat) – Wieringermeer
14.30 uur Sp.Krommenie (zat) – RCZ (zat)

Wedstrijden zondag 22 januari

14.30 uur TEC – OFC

14.00 uur Fortuna W – FC Uitgeest
14.30 uur AGB – Assendelft

14.00 uur Westfriezen – KFC

14.00 uur Saenden – JVC
14.00 uur Hercules Zaandam – VSV
14.00 uur RCZ – WSV’30
14.00 uur SVA – Zwanenburg
15.00 uur TABA – Sp.Krommenie

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *