De wondere wereld van de bij 🐝

Dit weekend – zaterdag 8 en zondag 9 juli – vinden de Landelijke Open Imkerijdagen plaats. Tijdens deze dagen kunnen bezoekers de wondere wereld van de bij en de ambacht van het bijenhouden ontdekken.

Imkerij Guisveld van Peter Oosterhuis is één van de imkerijen die dit weekend te bezoeken is. Tussen 10.00 – 16.00 uur kun je hier kijken in de bijenkasten. Er staan maar liefst 17 kasten met 50.000 bijen per kast. Daarnaast kun je onder andere verschillende soorten Zaanse verse honing proeven, kaarsjes rollen en luisteren naar de verhalen van de imker en de cursisten.

Tijdens de open dagen kun je kennismaken met de Imkervereniging Zaanstreek. Wie weet ben je na een bezoek wel zo geïnteresseerd dat je een (basis)cursus Imkeren wilt gaan volgen. Dat is een kleinschalig concept met theorie en praktijklessen op de imkerschool in het Guisveld. Deze cursus wordt gegeven in het bijenseizoen en start op 6 februari 2024.

Je vindt de imkerij aan het Frans Marspad 18 in Wormerveer. Je komt hier door onder station Wormerveer door te lopen en boven links aan te houden. De ingang van de imkerij zit net voorbij RKVV Saenden.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *