De Zaanbajes is af!

Justitieel Complex Zaanstad (JC Zaanstad) is er klaar voor. Vanaf 1 juni mogen ruim 1000 boeven (“justitiabelen”) verblijven in het gebouw dat wordt omschreven als humaan, sober, doelmatig en robuust.

“In het hele complex is veel licht en lucht zichtbaar wat bijdraagt aan een humaan verblijf in het gebouw. De inrichting en het meubilair zijn robuust en gemakkelijk te onderhouden.”

Turks
Vanaf afgelopen dinsdag (1 maart) is Ballast Nedam de komende 25 jaar verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer. Ballast Nedam werd afgelopen jaar voor de poorten van een faillissement weggesleept door het Turkse bouwbedrijf Renaissance dat hen overnam.

In de bajes is werk voor 600 personeelsleden, daarnaast zal gebruik worden gemaakt van ‘ketenpartners.’ Momenteel wordt alles getest en doorlopen de medewerkers per team een inwerkprogramma:

“Vanaf nu vinden in het justitieel complex alle voorbereidingen plaats die nodig zijn voordat justitiabelen hun intrek nemen vanaf 1 juni. Daarbij wordt gekeken of alle installaties en systemen goed hun werk doen.”

Proefzitten
Misschien kan de Zaanse burger helpen met de voorbereidingen. De belangstelling is groot om eens een nachtje behandeld te worden als een echte schurk. In eerste instantie zou dat mogelijk worden gemaakt in maart, maar die periode is vooruitgeschoven. Wij houden het voor je in de gaten.

Lees hier het nieuws van het Rijksvastgoedbedrijf.

Deel dit artikel:

18 reacties op De Zaanbajes is af!

 1. rmathijs schreef:

  In eerste instantie zou dat mogelijk worden gemaakt in maart, maar die periode is vooruitgeschoven.

  Als ik me niet vergis is het al Maart, artikel is op 6 Maart geplaatst…
  Is dit een kopie van een eerder artikel?

 2. Anja Moria schreef:

  Komen er ook vacatures voor ziekenverzorgenden????

  • De Orkaan schreef:

   Dat weten wij niet Anja. We weten wel dat er onder andere de bestemming Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) op de gevangenis rust.

 3. marissa schreef:

  Is der ook een training ruimte enzo ?

 4. Lee Koffer schreef:

  Komen of zijn er überhaupt nog vacatures? Zoals ondersteunde functies: secretaresse (secr./administratief), receptioniste etcetc

 5. ingrid Themen schreef:

  Er zal ook wel een catering in komen waar kan je daarvoor solliciteren

 6. Wilma Nachbar schreef:

  komt er nog eenopendag

 7. Boon schreef:

  Er komt werkgelegenheid in de Zaanstreek maar hoe vervelend ook het levert geen nieuwe banen op. Het Rijk sluit andere vestigingen en personeel maag naar het Zaantje reizen.

  • Rob schreef:

   In eerste instantie zal personeel meeverhuizen naar de nieuwe locatie. Maar er is altijd sprake van verloop en nieuw, vervangend personeel zal dan ook uit de directe omgeving komen. Dus op langere termijn zal er wel degelijk sprake zijn van nieuwe werkgelegenheid. Toeleveranciers en onderhoudsbedrijven kunnen echter al op korte termijn profiteren van extra werk.

 8. A.simons schreef:

  Waar staat dit gebouw in Zaanstad, kom nooit verder dan de drempel

 9. Burt vis schreef:

  Ik wil wel 1 nachtje proberen

 10. Dimitri schreef:

  Lijkt mij ook wel gaaf.

  Als een echte boef, geboeid binnengebracht worden!

 11. Daniel schreef:

  Word wakker mensen, dit is een FEMA kamp. Er gaan heel erge dingen gebeuren in de nabije toekomst.

  • Hans Kuyper schreef:

   Ongetwijfeld. En ook prachtige en ontroerende dingen, en doodsaaie ook, zoveel je maar wilt. De wereld is een toverbal en er is meer dan genoeg te beleven. Daar hebben we echt geen samenzweringstheorieën voor nodig.

  • Broekjevol de 3e schreef:

   En waar haal jij dat vandaan dat het een FEMA kamp is?

 12. rob schreef:

  Een soort slachthuis!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *