De Zaanbajes is af!

Justitieel Complex Zaanstad (JC Zaanstad) is er klaar voor. Vanaf 1 juni mogen ruim 1000 boeven (“justitiabelen”) verblijven in het gebouw dat wordt omschreven als humaan, sober, doelmatig en robuust.

“In het hele complex is veel licht en lucht zichtbaar wat bijdraagt aan een humaan verblijf in het gebouw. De inrichting en het meubilair zijn robuust en gemakkelijk te onderhouden.”

Turks
Vanaf afgelopen dinsdag (1 maart) is Ballast Nedam de komende 25 jaar verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer. Ballast Nedam werd afgelopen jaar voor de poorten van een faillissement weggesleept door het Turkse bouwbedrijf Renaissance dat hen overnam.

In de bajes is werk voor 600 personeelsleden, daarnaast zal gebruik worden gemaakt van ‘ketenpartners.’ Momenteel wordt alles getest en doorlopen de medewerkers per team een inwerkprogramma:

“Vanaf nu vinden in het justitieel complex alle voorbereidingen plaats die nodig zijn voordat justitiabelen hun intrek nemen vanaf 1 juni. Daarbij wordt gekeken of alle installaties en systemen goed hun werk doen.”

Proefzitten
Misschien kan de Zaanse burger helpen met de voorbereidingen. De belangstelling is groot om eens een nachtje behandeld te worden als een echte schurk. In eerste instantie zou dat mogelijk worden gemaakt in maart, maar die periode is vooruitgeschoven. Wij houden het voor je in de gaten.

Lees hier het nieuws van het Rijksvastgoedbedrijf.

Deel dit artikel:

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *