Degradatie FC Zaandam en Hercules Zaandam met lege handen

Afgelopen weekend stond in teken van nacompetitie voetbal en dat bracht voor maar 3  Zaanse deelnemers een goede afloop. Dinsdagavond staan al weer de volgende wedstrijden op het programma.

2e / 3e klasse zaterdag
FC Zaandam ging afgelopen zaterdag met 0-4 onderuit tegen Olympia Haarlem en degradeerde daardoor vanuit de 2eklasse. Door de degradatie zal de nieuwe fusieclub ZVC’22 het eerste seizoen starten in de 3e klasse.

3e /4e  klasse zaterdag
In de 2e ronde van de nacompetitie moest ZCFC het opnemen tegen Eemnes. Het werd uiteindelijk een spectaculaire 7-4 overwinning en de volgende tegenstander die op bezoek komt, is VVA/Spartaan. Ook OFC (zat) plaatste zich, na een 1-6 zege op Jong Hercules voor de volgende ronde, daarin wacht een uitwedstrijd tegen Parkstad. 

Fortuna W. (zat) was al geplaatst voor de 3e ronde en zal het thuis moeten opnemen tegen De Posthoorn. De wedstrijden worden dinsdagavond 14 juni om 20.00 uur gespeeld. 


Klik hier voor alle uitslagen en programma’s van de verschillende nacompetities


Hoofdklasse / 1e klasse zondag
Fortuna W. (zon) moest voor de 2e ronde zondag naar het Brabantse Haaren, waar Nemelaer de tegenstander was. De ploeg van René van Elsland moest een 3-1 nederlaag incasseren en zal daardoor ook volgend seizoen weer actief zijn in de 1e klasse. 

2e / 3e klasse zondag
Het succesverhaal van SVA duurt ook na zondag nog even voort. De nummer 6 van de competitie won op bezoek bij Grasshoppers de lastige wedstrijd met 0-1 en mag aanstaande zondag in de finale tegen SEW proberen promotie naar de 2e klasse af te dwingen  

Hercules Zaandam daarentegen weet dat het volgend seizoen zeker weer in de 3e klasse zal moeten spelen. Lang lag de ploeg in de competitie op koers voor promotie, maar het seizoen ging al langzaam uit als een nachtkaars en met een kansloze 0-3 nederlaag tegen FC Medemblik kwam er zondag een einde aan alle aspiraties.  

3e / 4e klasse zondag
Rood Wit Zaanstad speelde in de voorronde tegen TABA. Na verlenging stond er een 3-3 op het scorebord, dus penalty’s moesten de beslissing brengen. De Amsterdammers bleken daarin koelbloediger, waardoor Rood Wit Zaanstad ook volgend seizoen actief zal zijn in de 4e klasse. Westzaan was al geplaatst voor de finale ronde en komt zondag 19 juni op neutraal terrein uit tegen Ankaraspor. De winnaars van de finale ronde spelen volgend seizoen in de 3e klasse.   

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *