Dekamarkt Wormerveer ‘op zijn vroegst’ half 2019 open

Naar verwachting gaat de Dekamarkt op zijn vroegst pas half 2019 weer open. Het is echter ook mogelijk dat het pand niet veilig is en gesloopt moet worden.

Het  onderzoek naar de oorzaak van het bezwijken van de ligger is nog steeds niet afgerond. Begin februari moet het onderzoeksrapport beschikbaar zijn.

Dat meldde VVD-raadslid Stephanie Onclin op de Facebook-pagina Wormerveer. De gemeenteraad heeft gisteravond met Burgemeester Hamming gesproken over de voortgang naar aanleiding van vragen van de POV over het ongeluk en de nasleep.

Er is al vergunning aangevraagd voor de herbouw. Volgens burgemeester Hamming verleent de gemeente alle medewerking om zo snel mogelijk tot heropening open te gaan mits dat veilig is.

Als het pand niet veilig is zal de heropening veel langer op zich laten wachten. De Dekamarkt heeft al aangegeven open te staan voor een tijdelijke winkel, dat moet dan voor een periode van ongeveer 2 jaar zijn.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bart

    Ik zou maar herbouw doen, wie vertrouwt het nog daar… Ik niet. Bij een tegenvallende omzet zal altijd worden verwezen naar de groep die er niet meer durft te winkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *