DENK gaat voor 5 zetels in Zaanstad

Bij de vorige verkiezingen behaalde DENK 2 zetels in Zaanstad. De partij wil nu meer dan verdubbelen door te ‘mikken’ op 5 zetels.

Dat niet alleen, de partij wil graag in het college. Lijsttrekker Şebnem Pancar:

“DENK heeft zichzelf de afgelopen tijd bewezen als een kritische, maar bovenal als een constructieve oppositiepartij. We gaan met veel passie en energie de verkiezingen in om dit keer meer dan de huidige twee zetels te behalen en bestuursverantwoordelijkheid te nemen.”

DENK zit nu met twee raadsleden in de raad van Zaanstad, naast Orlando Hellings (3e op lijst) is dan Ahmad Eid, die nu niet bij de eerste zeven bekendgemaakte kandidaten staat. Steunfractielid Khaan Kük staat op 2, fractie-assistent Melek Doğru is 6e.

Lijsttrekker Sebnem Pancar heeft zelf tijdelijk het raadslidmaatschap opgegeven. Volgens haar gaat het met haar gezondheid weer stukken beter, zij keert in januari terug in de raad, ze heeft “superveel zin in de campagne”.

DENK maakte halverwege de raadsperiode een splitsing mee toen Elif Hotaman voor zichzelf begon met DOEN. Dat duurde maar kort waarop DENK weer terugging naar de volle sterkte.

Pancar is ‘supertrots’ op de lijst “met een mix aan expertise, ervaring, diversiteit en talentvolle kandidaten.” De partij wil tweedeling en kansenongelijkheid tegengaan, strijden tegen armoede en voor betaalbare woningen.

De volledige lijst van DENK Zaanstad:

1       Şebnem Pancar
2       Khaan Kük
3       Orlando Hellings
4       Ismail Korkmaz
5       Sanae Alharune
6       Melek Doğru
7       Erdoğan Şahin

Afbeelding boven, van links naar rechts Melek Doğru, Khaan Kük, Orlando Hellings en Şebnem Pancar.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *