DENK-lijsttrekker Sebnem Pancar gaat voor 5 zetels

Sebnem Pancar wordt opnieuw lijsttrekker van DENK in Zaanstad. De verwachtingen van de partij die bij de vorig verkiezingen 2 zetels haalde, zijn hooggespannen:

“Samen met mijn medestrijders op de lijst mikken wij op 5 zetels in Zaanstad.”

DENK wil “een einde te maken aan de verharding en polarisatie. DENK zet in op het bestrijden van tweedeling en kansenongelijkheid” aldus het persbericht van de partij. Sebnem Pancar:

“Wij hebben de afgelopen vier jaar hard gewerkt en bewezen dat wij de stem van vele Zaankanters in de gemeenteraad kunnen vertolken. Ik heb veel liefde voor Zaanstad, tegelijkertijd zie ik dat er veel dingen anders en beter kunnen in onze prachtige gemeente zodat iedereen zich hier daadwerkelijk thuis kan voelen.”

DENK gaat voor diversiteit: “wij vinden dat niet alleen de volksvertegenwoordigers, maar ook de ambtenaren een afspiegeling horen te zijn van Zaanstad. Alleen op die manier kun je de bewoners en ondernemers het beste bedienen. De afgelopen periode zijn wij erin geslaagd om hier aandacht voor te krijgen. Maar het is ook de cultuur die op het stadhuis moet veranderen.”

DENK gaat zich inzetten “voor het afschaffen van Zwarte Piet, het tegengaan van etnisch profileren en het wegzetten van groeperingen of wijken”.

DENK kwam in 2018 met Sebnem Pancar en Elif Hotaman in de raad. Onenigheid tussen beiden leidde ertoe dat Hotaman zich in 2019 afsplitste. Zij ging verder als DOEN. Begin 2021 zegde ze haar raadslidmaatschap op waardoor DENK weer met twee leden in de raad kwam, naast Pancar was dat Ahmad Eid. Of Eid of één van de steunfractieleden (Orlando Ronny Hellings en Khaan Kük) of fractie-assistent Melek Dogru als ‘medestrijders’ op de lijst komen, kan Pancar nog niet zeggen, “dat wordt op de ledenvergadering van 18 december bekend gemaakt.”

In Zaanstad zijn nu 12 lijsttrekkers bekend:

We missen nog de SP, POV en ROSA. De Socialisten – de drie voormalige SP-leden – hebben aangegeven niet mee te doen met de komende verkiezingen. Ook de Partij voor de Minima (Derk van Tongeren) heeft gezegd mee te willen doen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *