DENK Zaanstad: voorzitter Pancar moet weg

Er is ruzie bij DENK Zaanstad, en niet zo’n beetje ook.

DENK Zaanstad en de DENK Zaanstad raadsfractie publiceerden een ‘Manifest van wantrouwen’ tegen fractievoorzitter Sebnem Pancar’.

Pancar zou ‘zowel voor als achter de schermen, praktisch niets hebben gedaan in anderhalf jaar tijd’, ‘respectloos en onprofessioneel’ zijn, daarbij in de waan leven ‘dat ze aan niemand verantwoording verschuldigd is’, een ‘narcistische’ houding aannemen, en zich ‘onschendbaar’ voelen ‘omdat ze persoonlijk contact heeft met het bestuur en de Tweede Kamerleden.’

De raadsfractie zegt met onmiddellijke ingang het vertrouwen op in Pancar, en zet haar uit de fractie.

Of de soep zo heet gegeten wordt, betwijfelt de fractievoorzietter als we het haar vragen:

‘Er zijn wel meningsverschillen maar die lossen we intern op. Er zijn wel gesprekken geweest, maar in het manifest kan ik me niet vinden en niet herkennen.’

Het manifest is ondertekend door afdelingscoördinator Youssef Chraqi, raadslid Elif Hotaman en fractieassistent Orlando Hellings.

Elif Hotaman laat weten verrast te zijn dat het document op dit moment naar buiten is gebracht omdat het vooralsnog bedoeld was voor het bestuur.

Hier het hele document:

Deel dit artikel:

2 reacties

  • B. Hogendorp

    Dat het een voorbode voor de landelijke fractie mag zijn.

  • E.Peters

    Bij Denk mag je als Surinamer of Marrokkaan wel op de lijst om stemmen te trekken, maar het is een partij voor soennitische Turken. Je moet verder dus je mond houden. Denk aan Sylvana. Dit hadden Hellings en de rest kunnen voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *