Dennis Straat is terug! (als voorzitter Monet in Zaandam)

Na het aftreden van Gert Schouten als voorzitter van Monet in Zaandam die botste met de gemeente over wanneer het Monetjaar zou plaatsvinden, heeft de Stichting ex-wethouder Dennis Straat als de nieuwe voorzitter gestrikt.

De zomer 2021 moet De Zomer van Monet worden. Ook worden voorbereidingen getroffen voor het ‘Monet Art Festival’ op 6 en 7 juli in het centrum van Zaandam.

Over de controverse over wanneer het Monetjaar wordt gevierd, wordt niets gezegd in het persbericht.

Straat zal van Zaanstad dé Monetstad van Nederland te maken. Een ontwikkeling die volgens hem zowel voor de inwoners van de stad zelf als voor het nationale en internationale toerisme zeer positief kan uitpakken.

‘’Toen ik werd benaderd voor deze positie wilde ik eerst zien of het huidige bestuur dezelfde ambitie heeft en écht een stap wil zetten. We blijken op één lijn te zitten en toen was de keuze snel gemaakt. Monet is een cultuur-historisch en toeristisch sterk merk waar de Zaanstreek (nog) veel te weinig gebruik van maakt. Dat moet veranderen en dat kan veranderen!’’

De stichting op haar beurt is zeer gelukkig met de komst van de politiek zeer ervaren Straat.

’We hebben Dennis in zijn jaren als wethouder in Zaanstad leren kennen als een kundig en enthousiast bestuurder met een warm hart voor Monet. Toen we in gesprek kwamen en we zagen hoe gedreven hij zich opstelde wisten we dat dit onze gedroomde kandidaat is voor de volgende fase.’

Na de onrustige periode waarin Gert Schouten als voorzitter aftrad was het voor het overgebleven bestuur ‘erop of eronder’. Waarnemend voorzitter Sjoerd Cusveller en collega-bestuurders Cristine van der Heijden en Frank Kessel besloten de vlucht naar voren te nemen. En bij die ambitie past een bestuurder van formaat zoals Dennis Straat bewezen heeft te zijn.”

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *