Derde coffeeshop in Zaanstad-Noord?

Na de zomer zal Zaanstad bekend maken of het mogelijk is de derde Zaanse coffeeshop in Zaanstreek-Noord te vestigen.

Deze coffeeshop zal ook meedoen aan het experiment met legale wietverkoop.

Binnen een jaar zal geen legale wiet verkocht worden in Zaanstad. De ‘voorbereidingsfase‘ is op 1 juli ingegaan en zal minstens een jaar duren. Daarna zal de legale wietverkoop minstens vier jaar plaatsvinden.

De gemeente Zaanstad krijgt € 485.000 voor de proef van het Rijk, een normbedrag voor de voorbereidingskosten van € 150.000, een bijdrage voor een deel van de uitvoeringskosten van € 200.000 en € 45.000 per coffeeshop, voor Zaanstad is dat € 135.000.

Daarbij gaat Zaanstad er vanuit dat die derde coffeeshop er over een jaar is. In Zaandam zijn nu alleen Headlines (Rozengracht) en Squad (Parkstraat). Moonlight (Czarinastraat) werd door de burgemeester gesloten.

B&W van Zaanstad voelde aanvankelijk niks voor een coffeeshop in Noord, maar heeft via een motie opdracht gekregen dat alsnog te onderzoeken.

Zaanstad houdt het recht om uit het experiment te stappen als daar aanleiding toe is.

De Zaanse coffeeshopexploitanten willen de haalbaarheid van het experiment verder onderzoeken, ze hebben vragen over hoe ze tijdens het experiment “hun bedrijfsvoering op een duurzame manier kunnen voortzetten.”

Foto werd genomen een dag voor de coranasluiting.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *