Deze stoep is niet slecht genoeg (Feitencheck-filmpje)

‘Buitenkans! Een heerlijke vrijstaande woning in een van de leukste straatjes in het hart van Oud Zaandijk.’

Toen Marion vier jaar geleden haar stulpje aan de Bredenhofstraat in Zaandijk kocht, was ze de koning te rijk. Een vlekje was de staat van de stoep.

De fiets stabiel op de standaard zetten om de boodschappen uit de fietstas te halen is een kleine uitdaging en een plekje vinden om de ladder neer te zetten voor het zemen van de ramen is een spannende circusact, maar zo heeft iedereen wel wat te klagen.

Wat wel begint te wringen, dat zijn de struikelende kinderen en bejaarden – volwassenen struikelen ook, maar dit terzijde -.voor de deur. Daarbij verlaten mensen met rollators, kinderwagens of rolstoelen liever de stoep, omdat de rijweg voor hen veiliger en makkelijker is.

Marion zond een klacht naar de gemeente, en haar buurvrouw deed hetzelfde. Een paar weken geleden ontvingen zij een brief. De bestrating wordt vernieuwd.

__________________________________________

Update maandag 28 mei: de bewonder meldde het volgende via Facebook:

“En eindelijk hebben we contact gehad met de juiste persoon! En wat blijkt, er was sprake van een miscommunicatie. Eerst twee stoepen van de Bredenhofstraat, dan het Schoolpad en dan de rest van de stoepen van de Bredenhofstraat. Ondanks de nutteloze irritatie, zijn we blij dat het toch gaat gebeuren!”

___________________________________________

Verrassing

Dat hun stoep daarbij wordt overgeslagen, omdat deze te goed zou zijn komt als een verrassing. Marion en haar buurvrouw doen al weken hun best om contact te krijgen met de ambtenaar die verantwoordelijk zou zijn voor het project. Zonder resultaat. Ze besloot ons een mailtje te sturen en wij besloten de feiten eens te controleren checken (checken is hipper):

Orkaan-conclusie

Losse tegels, uitstekende tegels en aflopende tegels. De stoep kan een beurt gebruiken. De aanwezige werklui snapten overigens ook niet goed waarom het stuk voor nummers 8 en 10 wordt overgeslagen.

Als jij – ja, jij! – ook wil dat we feiten komen checken, dan kan je mailen naar deorkaan@gmail.com.

De muziek in het filmpje is van De Kift. 

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *