Dichtbij stopt in Noord-Holland, dus ook in de Zaanstreek

De Telegraaf Media Groep (TMG) stopt met het hyperlokale platform Dichtbij.nl in Noord-Holland.

Lokaal nieuws zal voortaan op de site van het Noordhollands Dagblad (Dagblad Zaanstreek) te vinden zijn.

Omdat de site al jaren verlies maakt gaat de stekker eruit. In 2010 startte Dichtbij, in de daarop volgende jaren werd het platform over heel Nederland uitgerold.

Merkwaardig is dat die verliezen kennelijk in Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid Holland zijn geleden – het gebied waar de regionale kranten van TMG verschijnen, en niet in die drie andere gebieden (zie onder). De dagbladen zagen Dichtbij altijd als een concurrent.

Dichtbij schrijft op haar eigen site:

Het lokale nieuwsplatform Dichtbij.nl stopt in Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid Holland. Omdat de site niet winstgevend is, heeft de Telegraaf Media Groep (TMG) besloten de stekker eruit te trekken.
TMG schrijft in een verklaring dat Dichtbij “al een aantal jaren een negatieve bijdrage levert aan het resultaat”. Bovendien ziet TMG geen enkele mogelijkheid om Dichtbij wel winstgevend te maken.

Door het besluit verdwijnen ongeveer veertig banen. Alleen in Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden gaat Dichtbij nog verder.

De activiteiten van Dichtbij in Noord-Holland worden in het eerste kwartaal van volgend jaar stilgelegd. Medewerkers zijn hier vanochtend over geïnformeerd.

Wat vind jij ervan? Hoe blijf je straks op de hoogte van het laatste lokale nieuws? En is er toch nog een mogelijkheid om het tij te keren, want waarom kunnen die drie andere regio’s wel voortbestaan?

Sterkte voor de medewerkers die zich jarenlang hebben ingezet en dan in deze lastige tijd op straat komen te staan.
Bedankt voor de, soms strenge, gastvrijheid 😉

Deel dit artikel:

3 reacties op Dichtbij stopt in Noord-Holland, dus ook in de Zaanstreek

  1. Typo schreef:

    Geen Dichtbij nodig, want wij hebben De Orkaan!

  2. De Orkaan schreef:

    Och. Hoe meer media. Hoe meer vreugd. Maar 5 jaar achtereen verlies maken is wel een serieus probleem. Nu gaat Dagblad Zaanstreek het (wat eigenlijk? Persberichten doorplaatsen. Meeschrijvers? 112?) zelf doen. Dat hebben ze al eens geprobeerd. Het heette vandaag.nl. Terecht vergeten. Maar Tnx anyway.

  3. Daantje Kramer schreef:

    Hee, wat jammer. Ik kijk er toch elke dag even op.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *