Dichtbij stopt nu echt…

Het was de Dichtbij-bezoekers al opgevallen: sinds 30 juni stond er geen nieuws meer op de hyperlokale website en de nieuwsbrief verscheen ook niet meer.

Mails die naar redactie@dichtbij.nl werden gestuurd kwam onbestelbaar retour.

Dat Dichtbij zou stoppen werd in november 2015 bekend gemaakt door eigenaar TMG (o.a. Telegraaf, Dagblad Zaanstreek, Privé en GeenStijl).

In Noord-Holland stopte Dichtbij. Omdat de site niet winstgevend was, besloot TMG de stekker eruit te trekken. In 2010 werd de site opgericht, eerst in enkele gebieden, maar daarna werd het een landelijk dekkend merk.

De activiteiten van Dichtbij in Noord-Holland worden in het eerste kwartaal van volgend jaar stilgelegd. Medewerkers zijn hier vanochtend over geïnformeerd.

Dichtbij stopte niet echt maar in februari 2016 werden de medewerkers ontslagen, en de comment-mogelijkheid afgeschaft.

Vorige maand speculeerden medewerkers nog over een tweede leven als Vandaag.nl, de site die de regionale kranten van het TMG-concern begonnen als een reactie op de komst van Dichtbij.nl. Maar op die website gebeurt nog steeds niks.

Vandaag (8 juli 2016) kwam er dan toch nog een nieuwsbrief:

Na jaren verslag te hebben gedaan van het laatste lokale nieuws, stopt Dichtbij in uw regio. Zoals u wellicht heeft gemerkt ontvangt u geen nieuwsbrief meer. Wij danken u voor het lezen van onze nieuwsbrief en het bezoeken van onze website.

Wilt u het laatste regionale nieuws blijven ontvangen in uw mailbox? Meld u dan aan voor de redactienieuwsbrief van Noordhollands Dagblad. Iedere werkdag om half 5 sturen we u een update.

Met vriendelijke groet,

Het team van Dichtbij

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *