DIDF-debat: Integratie en samenleven

Op zondag 19 april organiseert de Turks-Koerdische arbeidersbeweging DIDF een debat over integratie en radicalisering waaraan ook de politieke partijen PvdA, GroenLinks, ROSA en SP meedoen.

Aanleiding zijn de gebeurtenissen in Parijs en in het Midden- Oosten die veel invloed op de samenleving in Nederland hebben. Volgens DIDF voelen mensen zich onveilig en gaan zich meer isoleren:

“Jongeren worden snel beïnvloed door radicale religieuze organisaties en sluiten zich bij de jihadisten aan. De mensen hebben het gevoel dat er met twee maten gemeten worden. Een voorbeeld hiervan is als radicale moslims onschuldige burgers omleggen wat ‘’terrorisme’’ heet en pakken de media vervolgens groot uit, maar als onschuldige moslims worden omgelegd door racisten en vreemdelingenhaters, dan wordt het ‘’criminaliteit’’ genoemd.”

DIFF wil graag met de politieke partijen in Zaanstad een debat aangaan over hoe gezamenlijk gezorgd kan worden dat mensen  gaan participeren in plaats van nog meer uit elkaar te groeien.

Uitgenodigde sprekers: zijn Songul Mutluer (fractievoorzitter PvdA), Romkje Mathkor (GroenLinks), Patrick Zomermeijer (SP), Ruud Pauw (ROSA) en Murat Sekercan (DİDF-Zaanstad. Moderator is Zeki Aslan.

De bijeenkomst begint om 14:00 in Wijkcentrum de Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX, Zaandam.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *