Digitaal vergaderen in Zaanstad, een uitdaging…

Zaanstad blijft digitaal vergaderen bij het Zaanstad Beraad, en op het gevaar af voor drammer te worden uitgemaakt (dan moet dat maar) blijven wij daartegen.

Het was gisteravond weer als vanouds: de techniek haperde, beeld en geluid liepen niet synchroon, sprekers waren niet te horen of niet te zien, rondzingende microfoons, het geluid leek uit een badkamer te komen, de stream liep zo nu en dan vast.

Voorzitter Hans Kuyper introduceerde een inspreker bij een van de digitale vergadering met: “de eerste paar seconden gaan meestal goed”. Het duurde inderdaad niet lang. Het antwoord op een vraag aan haar moest uiteindelijk door haar buurvrouw beantwoord worden omdat daar het internet daar beter was.

Wie het niet gelooft moet hieronder maar even meekijken met de vergadering die daarop volgde: we zien Hans Kuyper maar horen Perry van der Velden (buikspreken), kijken mee in de keuken (“wie van de griffie moeten we vragen?”), Rina Schenk geeft technisch advies, Marc Wit kan niet appen… 6 minuten en 39 seconden ‘genieten’ voordat de vergadering van start kan.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Evert Hartog

  Ik betreur het ook dat we niet in de ideale wereld leven. Nu dat een gegeven is moeten we het doen met wat verstandig is.

  • De Orkaan

   Dit is helemaal niet verstandig, er passen 39 raadsleden (plus voorzitter, wethouder en griffie) in raadszaal, maar geen 15 raadsleden? Leg dat dan maar eens uit.

 • Evert Hartog

  Die 15 mensen moeten in een kleinere slecht geventileerde zaal vergaderen. In dergelijke zaaltjes vindt het leeuwendeel van de besmettingen plaats. En de raad heeft erover gestemd, de meerderheid heeft zo besloten. Geen raketwetenschap lijkt mij.

  • De Orkaan

   Volgens onze informatie stond de raadszaal (corona-proof gemaakt voor raadsvergaderingen met 39 raadsleden, voorzitter, wethouder en 2 leden van de griffie) de hele avond leeg. Dus één van de twee vergaderingen had daar fysiek plaats kunnen vinden.

 • “Haperende techniek” is iets wat Zaanstad al vele jaren terug al had kunnen oplossen door in de hele stad een fatsoenlijke infrastructuur aan te leggen. Daarnaast zal het uitbesteden van de ICT ook niet echt geholpen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *