Dirk Heijne biedt talentvolle musici een podium

Het is een aantal jaren vaste prik tijdens de braderie in Krommenie.

Dirk Heijne van de gelijknamige muziekwinkel biedt talentvolle muzikanten een podium en een professionele geluidsinstallatie om op te treden voor publiek.

Dirk Heijne:

“We zijn drie jaar geleden met onze Talent Stage begonnen, omdat we het leuk vinden om te doen en omdat het beter bij ons past dan in een kraam gaan staan om gitaren te verkopen. Dat werkt niet, en het heeft niet de uitstraling van mensen die enthousiast met muziek bezig zijn.”

Vrij entree
Iedereen die muziek maakt en wil optreden, is welkom op het podium aan de Heiligeweg.

“Nee, ze hoeven geen auditie te doen. Het is vrij entree. Als het een keer mis gaat, dan gaat het maar mis. Dat is jammer voor ons, maar de muzikanten zijn een ervaring rijker geworden. Zij hoeven alleen maar hun gitaar of een ander instrument mee te brengen. Wij regelen het podium, de installatie en een professionele geluidstechnicus. We stellen die faciliteiten gratis beschikbaar voor alle genres en alle leeftijden.”

Voor de najaarsbraderie hebben zich al vijf artiesten en duo’s gemeld, uit de Zaanstreek en Purmerend.

“Ze komen met ons in contact via de winkel, de jamsessies die wij in grand café Atlantic organiseren of van eerdere Talent Stages. Voor artiesten is het belangrijk om podiumervaring op te doen en het publiek te laten horen wat zij kunnen.”

Kunnen mensen zich nog aanmelden voor de braderie van 17 september?

“Dat kan altijd, maar ze komen niet meer op het affiche, want dat hang al.”

Een bijdrage van Jaap de Jong.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *