Dit jaar nog terrassen in Zaanbocht?

De mooiste parkeerplaatsen van de Zaanstreek zijn in Wormerveer. Waar je terrassen, aanlegsteigers en wandelpromenades zou verwachten, kan je daar je auto langs de Zaan parkeren.

Maar hoe lang nog?

Zaanstad heeft “onderzoek naar de parkeersituatie tussen Dubbele Buurt en Noordeinde in Wormerveer” gedaan en verleende begin deze maand de omgevingsvergunning voor het aanleggen van terrassen in de Zaanbocht.

UPDATE: het eerste nieuwe terras is al een feit!

Het onderzoek werd onder meer gedaan omdat ondernemers terrassen langs de Zaan wilden aanleggen. Een vraag die bijvoorbeeld van Café Sman kwam dat graag een terras zou willen.

Het onderzoek ging over Dubbele Buurt – Noordeinde, de vergunning geldt voor de Zaanbocht, Sman valt daar dus buiten.

Aanvankelijk wilde Zaanstad via een tijdelijke maatregel tussen 1 april en 1 oktober 2018 de Zaanweg tussen Stationsstraat en Marktstraat inrichten als 30 km zone, maar de vergunning is pas op 1 mei gepubliceerd waardoor er tot half juni bezwaar kan worden aangetekend. Of het dit jaar nog lukt is daarom de vraag.

In 2016 geleden werd er ook al gedroomd over de Zaanbocht: molen, eenrichtingsverkeer, natte speeltuin, ligbedden, terrasjes en zwembad. De afbeelding boven is een ‘still’ uit de animatie.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *