Dit komt aan het Noordeinde in Wormerveer

Aan het Noordeinde in Wormerveer komen zo’n 100 nieuwe woningen waarvan ruim 30 procent in de sociale huursector. Ook komt de nieuwbouw van basisschool De Toermalijn op deze plek.

Voor de bouwlocatie zijn de nieuwe bestemmingsplannen nu klaar, daar moet de gemeenteraad nog over beslissen. Inwoners die een zienswijze hebben ingediend, worden uitgenodigd om bij het Zaanstad Beraad hun bezwaren toe te lichten.

De plannen voor woningen aan het Noordeinde zijn onderdeel van de top 16 woningbouwplannen die gemeente Zaanstad versneld wil realiseren. in 2021 moet er uiterlijk gebouwd worden.

Er komen grondgebonden woningen en een appartementengebouw. De bestaande 50 km-weg Noordeinde-Noorddijk krijgt een nieuwe inrichting en wordt een 30 km-weg. Langs de Zaan op het Noordeinde komt een openbaar wandelpad. Wethouder Songül Mutluer:

“Wonen is meer dan woningen alleen, het gaat om de kwaliteit van leven. Op deze manier willen we dat de nieuwe bewoners elkaar straks gemakkelijk kunnen ontmoeten.”

De bestemmingsplannen waren al eerder klaar, maar vanwege de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stikstof, moesten de berekeningen opnieuw worden gedaan. Uit onderzoek blijkt nu dat er tijdens de bouw geen significante negatieve effecten van stikstofuitstoot optreden op de Natura 2000-gebieden. Hiervoor moeten er zogenaamde stage 4-bouwmaterialen worden gebruikt, daarover zijn afspraken gemaakt met ontwikkelaar BPD en opgenomen in het bestemmingsplan.

Zaterdag 16 november schreven we al over de plannen van De Toermalijn.

Hier de impressies van de huizen die zijn ontworpen door Mulleners + Mulleners Architecten (klik voor een vergroting).

noordeinde wormerveer

Deel dit artikel:

2 reacties

  • p. Hoogkamer

    30% sociale huur. 30 van 100 woningen. Dat zet geen zoden aan de dijk. De aangroei van de wachtlijst is groter dan de bouw van deze huurwoningen.

  • Jan Betlem

    Ik hoop dat er wel echt hout op de gevels wordt toe gepast en niet de imitatie van hout uit gevoerd in kunststof of blik wat we ook tegen komen in de Zaanstreek. En het is echt de bedoeling dat er in de 70 woningen ook mensen gaan wonen die ergens anders weer een woning achter laten, misschien wel (sociale)huur woningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *