Dit moet je weten over duurzaam straatmeubilair

Het kiezen van de juiste materialen is essentieel bij het ontwerpen en specificeren van straatmeubilair voor de toekomst. In het licht van onze huidige wereldwijde klimaatnoodsituatie is het proces belangrijker dan ooit geworden.

Het is van het grootste belang om materialen te selecteren bij het kopen van straatmeubilair via Erdi Zaandam die een balans vinden tussen esthetiek, duurzaamheid en duurzaamheid, waar het milieu terecht om vraagt. Daarover in dit artikel meer.

Door Twenty Four Webvertising

Bij het overwegen van de materialen is het absoluut noodzakelijk dat de ontwerper de perfecte balans vindt tussen alle bovenstaande elementen. Duurzaam en milieuvriendelijk design is momenteel een van de grootste en groeiende trends en wordt steeds meer geïntegreerd in elk aspect van ons dagelijks leven. We vragen nu meer van ons kantoormeubilair, stadsinrichting en straatmeubilair. Het is zowel een levensstijlkeuze als een manier om onze planeet jarenlang te beschermen.

Bij het overwegen van duurzaamheid binnen het ontwerp van straatmeubilair is het belangrijk om de uitputting van de natuurlijke en kostbare hulpbronnen van de aarde te minimaliseren en waar mogelijk te vermijden om een ​​ecologisch evenwicht te behouden. Om stukken te ontwerpen en te produceren die milieuvriendelijk en vriendelijker zijn voor onze planeet, moeten we nadenken over hoe elk stuk wordt gefabriceerd, vervoerd en afgeleverd.

We moeten ook rekening houden met recyclebare en hernieuwbare materialen, die in de toekomst gemakkelijk en overvloedig kunnen worden aangevuld, zoals hout, bamboe en zelfs mycelium. Naast zorgvuldig geselecteerde bronnen moeten we ook rekening houden met natuurlijke afwerkingselementen voor producten en hun verband met koolstofemissies.

Enkele nuttige materialen om te overwegen zijn roestvrij staal, dat veel voordelen biedt, zelfs in onvoorspelbare en ruwe buitenomgevingen. Het heeft uitstekende prestaties en een lange levensduur, werkt buitengewoon goed met oppervlakteafwerkingen en poedercoating. Het is zeer goed bestand tegen corrosie en vooral volledig recyclebaar voor een lange en duurzame levenscyclus.

Een ander materiaal is aluminium, opnieuw zeer recyclebaar en met een aanzienlijk gerecycled gehalte. Opnieuw succesvol met gepoedercoate afwerkingen die de weersbestendigheid verbeteren, waardoor het meubilair bestand is tegen graffiti en het heeft ook een uitstekende staat van dienst voor langdurig gebruik. Het selecteren van hoogwaardige, goed ontworpen en goed gemaakte producten die een leven lang meegaan, is de sleutel.

De voorspelde bevolkingsgroei in onze steden maakt het noodzakelijk om straatmeubilair op een milieuvriendelijke manier te ontwerpen en aan te passen, en tegelijkertijd levendige en interessante oplossingen te bieden voor onze stedelijke landschapsarchitectuur en gemeenschappen.

Er zijn veel sociale en emotionele voordelen van straatontwerp die samenkomen wanneer duurzaamheid, ontwerp en functie naadloos samenwerken. Elk meubelstuk in het straatbeeld moet meer zijn dan een toevoeging. Duurzaamheid, vorm en functie van straatmeubilair moeten nu voldoen aan de toenemende vraag naar verantwoorde en duurzame stukken.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.

Deel dit artikel: